RECEPT: Bananenbrood

bananenbrood

Ik zorg dat ik altijd snacks in huis heb, voor het geval dat ik tussen de maaltijden door trek heb. Bananenbrood is voor een mij een snack. Als ik terug kom van het trainen even lekker een snee bananenbrood . Echt smullen! Daarnaast lunch ik ook met bananenbrood, soep samen met een snee bananenbrood met avocado en geitenkaas. Jammie!

Dit brood wordt van bananen gemaakt. Het liefst zo zwart, uhh rijp, mogelijk. Als ik bij de groenteboer vraag naar zwarte bananen kijken ze mij altijd raar aan. Ik vind die het lekkerste leg ik dan uit. Dan begint de groenteboer te vertellen dat niet veel mensen die zo willen hebben. Nou ik juist wel. Hier kan je echt lekker brood mee maken. Dus heb je bananen al een tijdje te lang in je fruitschaal liggen, dan is het een goede reden om een lekker bananenbrood te bakken! Heb je nog te veel ‘zwarte’ bananen over, dan kan je natuurlijk ook de bananen invriezen en gebruiken voor een smoothie.

Daarnaast zijn ‘zwarte’ bananen veel gezonder dan onrijpere banenen. Dit komt omdat het zetmeel in onrijpe bananen niet kan worden afgebroken door dunnen darm. Een rijpe banaan levert ook meer energie dan een onrijpe banaan. Dus de ‘zwarte’ banaan is de ideale sportsnack. Ben je benieuwd naar nog meer informatie over bananen? Dat kan je hier lezen.

Genoeg gepraat over de bananen, hieronder is het recept van het heerlijke brood.

bananenbrood

Ingrediënten:

Hoe te bereiden?

Verwarm de oven voor 175 graden. Smelt de kokosolie op laag vuur. Wel de dadels.  Doe het havermoutmeel samen met de  gesmolten kokosolie in een kom en meng dit. Pureer vervolgens de bananen en dadels en voeg deze aan het beslag toe. Zorg dat de bananen goed door het mengsel heen gemengd worden. Schep vervolgens de rozijnen, cacaonibs, walnoten, baksoda, appelazijn en kaneel door het beslag. Doe het beslag in een ingevette cakeblik en zet dit ongeveer 50 minuten in de oven.

TIP: Mijn bananenbrood beslag is behoorlijk nat, kijk daarom regelmatig even in de oven. Het kan zijn dat de bovenkant sneller klaar is dan de binnenkant. Leg in dit geval aluminiumfolie over de bovenkant en laat de binnenkant verder garen. 

VOLG DEZE BLOG VIA BLOGLOVIN | TWITTER | INSTAGRAM |

Comments

  1. Bedankt voor dit heerlijke en eenvoudige recept. Ik begreep alleen niet wat je bedoelde toen je schreef dat je beslag nat is. Dat van mij is erg droog. Nu blijkt dat ik je beschrijving heb gevolgd en niet meer naar de ingrediënten heb gekeken. Zo heb ik de amandelmelk niet toegevoegd, want die noem je niet meer. Toch gelukt en toch lekker!

  2. Hello There. I found your blog using msn. This is a really well written article.
    I will be sure to bookmark it and return to
    read more of your useful info. Thanks for the post. I’ll definitely return.

  3. Hello, all is going fine here and ofcourse every one iis sharing facts, that’s genuinely fine,
    kwep up writing.

Trackbacks

  1. […] gek, dat ben ik! Ik ontbijt met havermout en bak er bananenbrood van. Daarom kunnen deze havermout koekjes niet ontbreken op dit blog. Vanavond krijg ik bezoek en […]

  2. …Additional Information ca be found here

    […]you made running a blog glance[…]

  3. …Awesome website

    […] What web host are you using? Can I get affiliate hyperlink in your host? I want site loaded up as quickly as yours lol[…]

  4. […] ik nog wat meer lekkere recepten met jullie delen met bananen! Bananen zijn een ideale basis voor brood (zoals dit lekkere bananenbrood), pannenkoeken, toetjes, koekjes, door smoothies of juist gewoon […]

Geef je reactie

*