Boekweitpannenkoek met Tomaat en Geitenkaas

boeweit zongedroogde tomaat pannenkoek-2

Soms kom je thuis van het trainen en dan heb je zo zin in pannenkoeken! Het liefste met erwtensoep. Maar vandaag had ik gewoon zin in hartige pannenkoeken. Zoals jullie weten eet ik het liefst glutenvrij. Ik merk dat mijn darmen dan rustiger zijn. Daarom gebruik ik voor mijn pannenkoeken boekweitmeel. Je zou ook havermout fijn kunnen malen en gebruiken voor het beslag. Ook erg lekker! Wist je trouwens dat je boekweitmeel gewoon in de supermarkt kan kopen? Deze is te vinden in het schap van Koopmans met pannenkoekenbeslag.

Ow ja, heb je ook al eens bananenpannenkoeken gemaakt? Die moet je echt eens proberen ūüėČ

Ingredi√ęnten:

  • 250 gram Boekweitmeel
  • 700ml Havermelk
  • 2 Eieren
  • 15 Zongedroogde Tomaten
  • 50 gram Geitenkaas
  • 2 tl Oregano
  • Kokosolie om in te bakken

 

Bereidingswijze

Meng de boekweitmeel samen met de havermelk en klop dit goed door. Voeg vervolgend de eieren hieraan toe en klop alles nog eens goed door met de garden. Snijd de zongedroogde tomaten in kleine stukjes en rasp de geitenkaas. Doe de zongedroogde tomaten, geitenkaas en oregano bij het beslag en meng alles door.

Verhit de kokosolie en doe een soeplepel in de pan. Laat de pannenkoekjes mooi bruin worden!

Geniet van deze hartige pannenkoeken.

boeweit zongedroogde tomaat pannenkoek-3

 

Eat and Feel Bioteaful!

 

Mmm, ik bedenk met net dat je deze pannenkoek ook heel erg lekker als pizza kan versieren. Heeft iemand dat al eens geprobeerd? 

 

WIL JIJ JE OOK BIOTEAFUL VOELEN? MELD JE AAN VOOR DE WEKELIJKSE TIPS VAN BIOTEAFUL  VOLG DEZE BLOG VIA BLOGLOVIN | TWITTER | INSTAGRAM | GOOGLE+| FACEBOOK

 

Comments

  1. anja somsen zegt:

    ja,al 20 jaar geleden bakte ik pizzapannenkoeken.En ze zijn echt heerlijk.Iedereen is er dol op.

Geef je reactie

*