RECEPT: Gezonde havermoutkoekjes

havermoutkoekjes

Havermout gek, dat ben ik! Ik ontbijt met havermout en bak er bananenbrood van. Daarom kunnen deze havermout koekjes niet ontbreken op dit blog. Vanavond krijg ik bezoek en wil ik natuurlijk iets lekkers maken. Iets lekkers, zonder dat ik speciale ingrediënten in de huis moet gaan halen. Gewoon met de ingrediënten die ik in huis heb.

Voor dit recept werd ik geinspireerd door het recept van MiCook. Deze koekjes zijn makkelijk en snel te maken. Zijn voedzaam en nog eens lekker ook! Deze koekjes zijn zuivelvrij, glutenvrij en vrij van geraffineerde suikers! Zorg er wel voor dat je glutenvrije havermout hebt 😉

Toch een lekker gezond tussendoortje?

havermoutkoekjes

Ingrediënten havermout koekjes:

  • 100 gram Havermout
  • 2 stuks Bananen
  • 35 gram Walnoten
  • 1 hand Cacao nibs
  • 1 hand rozijnen
  • 1 etl Agavesiroop
  • 2 etl Kokosolie
  • 1/2 tl Kaneel

Bereidingswijze:

Verwarm de oven op 180 graden. Prak de bananen met een vork en hak de walnoten grof. Smelt de kokosolie op een laag vuur.

Doe de bananen, kokosolie en  havermout samen in een kom en meng dit tot een geheel. Voeg vervolgens de cacoanib, agavesiroop, rozijnen, walnoten en kaneel toe en meng dit goed door.

Maak van het deeg koekjes in de gewenste vorm en leg deze op het bakpapier op de bakplaat. Bak vervolgens de koekjes in 15-20 minuten in de voorverwarmde oven.

Eat Bioteaful!

HEB JE DE KOEKJES GEMAAKT? LAAT HET MIJ WETEN VIA TWITTER @SANNEVANPAASSEN
VOLG DEZE BLOG VIA BLOGLOVIN TWITTER INSTAGRAM GOOGLE+| FACEBOOK

 

Comments

  1. klinkt goed, ik ga het zeker eens proberen!

  2. Haha, havermout gek! 🙂 Het is ook zo lekker! En de koekjes ook! 🙂

    Thx voor het linkje!

  3. Lizet zegt:

    via twitter dit gevonden, en ze staan in de oven! spannend, en ook simpel te maken. zo vind ik het zelfs leuk!

  4. Recept ziet er heerlijk uit! Ga ze vanmiddag bakken, ben benieuwd 🙂 Ik zal een foto delen via twitter!

Geef je reactie

*