RECEPT Havermoutrepen

havermout repen

 

Wauw, wat leuk om al jullie reacties te lezen voor de #30voeljefit challenge. Jij bent echt goed bezig! Af en toe zal het wel lastig zijn, vooral als je een lekker tussendoortje wilt nemen. Jeetje, wat is het lastig om tussendoortjes te vinden die geraffineerde suikervrij zijn. Als je ervoor zorgt dat je een grote voorraad van deze repen in huis hebt, dan heb je altijd iets wat je tussendoor kan snaaien. Of juist gewoon kan gebruiken voor tijdens het sporten. Deze havermout repen leveren veel energie!

Ik wilde weer een grote voorraad nieuwe repen maken. Aangezien ik echt havermout gek ben, was de keus niet moeilijk om te bepalen wat de basis voor deze repen zou worden. Tja, ik ben echt zo dol op havermout! Havermoutbrood, havermoutontbijt, havermoutrepen….  Dit is een makkelijk recept en detoxproof! Ideaal als je geraffineerde suikers wilt vervangen tijdens het sporten. Natuurlijk zijn deze repen ook lekker als tussendoortje!

havermoutrepen-2

 

Ingrediënten havermout sportrepen

Bereidingswijze

Verwarm de over op 175 graden voor. Pureer de havermoutvlokken iets fijner. Voeg vervolgens hier de bananen aan toe en pureer alles tot een gladde massa. Smelt de kokosolie op een laag vuur en voeg dit aan het mengsel toe. Voeg uiteindelijk de lijnzaad, rozijnen, kaneel, cacaonibs en de kokosrasp toe. Meng alles goed. Vet een ovenschaal in en doe het mengsel in de ovenschaal. Druk alles met een lepel goed aan en plaats de repen ongeveer 25 minuten in de oven.

Tip: kijk regelmatig in de oven! Iedere oven is anders, wellicht zijn de repen in jou oven eerder klaar 😉

havermoutrepen-4

Eat Bioteaful! 

 

VOLG DEZE BLOG VIA BLOGLOVIN TWITTER INSTAGRAM GOOGLE+| FACEBOOK

Comments

  1. Al heel lang was ik van plan om deze sportreep te maken maar het kwam er maar niet van. Gister naar de reformwinkel geweest ingrediënten gehaald en tijdens het bakken van het detox brood een plaat van sportrepen gemaakt. Natuurlijk even geproefd en met wat toegevoegde amandel en hazelnoten is het een heerlijke reep waarvan ik weet wat erin zit..!!

  2. Hoi Sanne,

    Deze repen afgelopen donderdagavond gemaakt en gebruikt tijdens de eifel classic toertocht.
    Ging harstikke goed!
    Heb je nog enig idee wat de voedingswaarden zijn? Ik heb jou recept opgevolgd en er 10 repen van gesneden.

  3. Hoe groot is een cup?

  4. Klopt hrt dat de reep va n binnen nog een beetje zacht zijn? De repen zijn heerlijk. Bedankt voor hhet recept!

    • Sanne van Paassen zegt:

      Hi Bianca, het kan zijn dat ze dan iets langer in de oven hadden gekund. Maar als ze lekker zijn is het prima 😉 Zelf test ik het vaak met een sateprikker, als deze er droog uit gaat. Dan zijn de repen klaar. Geniet ervan!

  5. Ghyslaine zegt:

    Hoi Sanne, Hoe lang kun je de repen goed houden?

  6. Hoelang kun je dit soort repen eigenlijk bewaren? Te gekke recepten trouwens!

Geef je reactie

*