Linzensoep

Linzensoep

Wat zal ik gaan eten vandaag? Meestal zorg ik ervoor dat ik doordeweeks voldoende eten in huis heb. Dan maak ik in het weekend de restjes op. Nu heb ik een druk weekend gehad, waardoor ik geen boodschappen had gedaan. Gelukkig heb ik altijd linzen op voorraad. Dus deze soep heb ik dit weekend gemaakt. Heerlijk, goed vullend en nog gezond ook!

Bleekselderij
Zoals je ziet is er in dit recept bleekselderij verwerkt. Zelf heb ik dit moeten leren eten. Het heeft namelijk een overheersende smaak. Tegenwoordig maak ik hier vaak salades van (met walnoten, rozijnen en een honing mosterddressing. YUM!), maar ook in deze soep is bleekselderij erg lekker! De moeite waard om dit recept eens te proberen.

Ingrediënten:

  • 2 uien
  • 1,5 liter bouillon
  • 1 cup linzen
  • 2 wortels
  • 3 stengels bleekselderij
  • 1 tl gemalen komijn
  • 1 tl peterselie
  • 2 teentjes knoflook

Bereidingswijze:

Snijd de uien, wortelen en bleekselderij fijn. Bak de uien en knoflook glazig. Voeg de linzen toe en breng dit in het bouillon aan de kook. Kook de soep 20 minuten op een laag vuurtje. Voeg de laatste 7 minuten de bleekselderij en wortel toe. Voeg net voor het serveren de kruiden toe.

Deze soep kan je als lunch, maar ook als maaltijdsoep gebruiken.

Eat Bioteaful!

VOLG DEZE BLOG VIA BLOGLOVIN |  TWITTER INSTAGRAM GOOGLE+| FACEBOOK 

 

Comments

  1. peter smits zegt:

    En een teentje knoflook erbij zal waarschijnlijk de scherpe smaak van de bleekselderij neutraliseren

Geef je reactie

*