Peertjes met geitenkaas

peren met geitenkaas

Wat ga jij met kerst doen? Lekker koken voor famillie of vrienden? Of ben je uitgenodigd voor een diner? Kerst is voor mij: gezellig met mijn famillie bij elkaar zijn. Bij elkaar zijn en samen lekker eten. Hieronder staat een recept voor een heerlijk voorgerecht. Dit voorgerecht ga ik zeker met kerst maken. Echt om te smullen!  Ik vind het leuk om toch iets anders op tafel te zetten met kerst dan normaal. Normaal eten wij soep vooraf, maar dit gerechtje is ook echt verrukkelijk! Ben helemaal peren gek (vooral stoofpeertjes) en geitenkaas. Dus goede combinatie!

Kerstrecepten E-book

Heb je het kerstmenu al klaar of heb je juist nog inspiratie nodig? Ben je op zoek naar nog meer inspiratie en vind je het fijn om een ‘gezond’ kerstdiner op tafel te zetten? Dan is het kerstrecepten ebook die ik samen met de andere bloggers van Voedzo heb gemaakt wellicht iets voor jou! In het ebook staan allemaal heerlijke recepten zonder geraffineerde suikers, tarwevrij en glutenvrij. Er is een compleet vegan kerstmenu, vegetarisch en Engels kerstmenu in terug te vinden.  Daarnaast kan je er ook inspiratie uit op doen voor het kerstontbijt of lekkere (rauwe) snacks! Daarnaast gaat de opbrengst van het boek naar het goede doel! Wat een mooie kerstgedachte, toch? www.alexstyling.nl

Peertjes met geitenkaas

peren met geitenkaas/

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 2 handperen
  • 120 gram zachte geitenkaas
  • 2 handjes noten
  • 15 dadels
  • 2 etl vloeibare honing

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 175 graden
Wel de dadels
Halveer de peren
Haal het klokhuis uit de peren
Verdeel de geitenkaas volledig over de peren
Plaats de peren ongeveer 13 minuten in de oven
Pureer de dadels en walnoten in de keukenmachine
Verdeel het mengsel over de peren en doe de honing over de peren

Tip: het dadel noten mengsel kan al een dag vantevoren gemaakt worden

Foto impressie kerstrecepten ebook:
Ik kon het toch niet laten om jullie een foto impressie te geven van de andere recepten die ik heb gemaakt voor het www.alexstyling.nl.

tajine

Het handige hoofdgerecht: kip uit de tajine. Ideaal, tijdens het stoven van de kip kan je gezellig met je gasten aanwezig zijn.

pastinaak puree

Lekker als bijgerecht: pastinaak purree.

truffels

Mijn voorkeur heeft een toetje dat niet te machtig is. Deze appel crumble is hier perfect voor!

truffels

Toch heerlijk, lekker snacken met je famillie onder de kerstboom. Daar horen deze truffels bij. Echt smullen!

Veel plezier met jullie kerstvoorbereidingen!

Eat Bioteaful!

 

 

Geef je reactie

*