RECEPT: Pindakaaskoekjes

pindakaas koekjes

Gewoon een lekker recept voor pindakaaskoekjes!

Ik vind het altijd lekker om koekjes in huis te hebben (tja, wie eigenlijk niet). Maar ik koop eigenlijk nooit koekjes uit de winkel. Deze bevatten namelijk geraffineerde suikers, verzadigde vetten en misschien wel andere zoetstoffen enzo…. In ieder geval stoffen waar mijn lichaam niet zo blij van wordt! Daarom maak ik de koekjes gewoon zelf. Leuk om te doen en je huis ruikt ook nog eens heerlijk. Deze koekjes zijn vrij van geraffineerde suikers, lactose en gluten (let wel goed op dat je glutenvrije havermout hebt!).

Succes met het maken van deze lekkere koekjes!

Ingredi√ęnten

    • 2 cups havermout
    • 1/2 cup pindakaas
    • 1/4 cup agavesiroop*
    • 1/2 cup pinda
    • 2 eieren
    • 4 etl kokosolie
    • 1tl wijnsteenbakpoeder*
    • eventueel extra: chocolade 75 gram

Tip: Heb je nog nooit met cups gewerkt? Cups ūüėČ

*Te koop in een reform of biologische winkel

Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 170 graden. Maal de havermout fijn tot havermoutmeel. Smelt de kokosolie en voeg de eieren samen met de kokosolie toe aan het havermoutmengsel. Maal de pinda’s fijn, iets grovere stukken zijn het lekkerst. Voeg deze vervolgens toe aan het havermoutmengsel samen met de agavesiroop en wijnsteenbakpoeder. De echte chocolade liefhebbers (zoals ik) kunnen er 75 gram grof gehakte chocolade aan toevoegen. Plaats vervolgens de koekjes ongeveer 14 minuten in de oven.

Smullen maar!

 

Eat en Feel Bioteaful!

WIL JIJ JE OOK BIOTEAFUL VOELEN? MELD JE AAN VOOR DE WEKELIJKSE TIPS VAN BIOTEAFUL  VOLG DEZE BLOG VIA BLOGLOVIN | TWITTER | INSTAGRAM | GOOGLE+| FACEBOOK

Geef je reactie

*