Pompoenbrood

pompoenbrood

Ik kook altijd volgens de seizoenen. Op dit moment is het natuurlijk het seizoen van de pompoen. Ik had in mijn eigen groentetuin pompoen gekweekt, dus ik heb nog een hele voorraad. Dus een goede reden om een keer pompoenbrood uit te proberen. Met als resultaat een lekker hartig brood. Iets anders dan dat je gewend bent, dus echt smullen!

Ingrediënten

  • 400 gram pompoen
  • 2 Cupshavermeel
  • 2 etl kokosolie
  • 3 eieren
  • 1tl baksoda
  • 1 tl appelciderazijn
  • 2tl vanille essence
  • 1/3 Cupshoning
  • 1/2 Cupswalnoten
  • 1/4 Cupskokosmeel

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 175 graden. Snijd de pompoen door midden en haal de pitten eruit. Snijd de pompoen in grote stukken en rooster de pompoen 45 minuten in de oven (je hoeft deze niet te schillen). Prik met een vork in de pompoen om te kijken of deze gaar is. Als deze gaar is, dan laat lepel je het vruchtvlees eruit. Pureer het vruchtvlees tot dat er een gladde massa ontstaat.

Mix  havermeel, pompoen en eieren tot een glade massa ontstaat. Voeg vervolgens de gesmolten kokosolie toe, baksoda, appelciderazijn, vanille, kokosmeel en honing hier aan toe en mix dit rustig door. Voeg vervolgens de walnoten door het beslag. Vet een bakblik met kokosolie in en doe het beslag hierin.

Bak het pompoenbrood in 35-45 minuten gaar.

Eat Bioteaful!

Comments

  1. ingrid vansteenkiste zegt:

    in de lijst van de ingrediënten staat nergens amandelmeel en boekweitmeel, in de tekst waar alles staat geschreven hoe je de ingrediënten moet mengen staan deze twee meelsoorten er plots in en word er over de havermeel niet meer gesproken?????????????????

  2. ingrid vansteenkiste zegt:

    ok dacht het al, 😉

  3. Margriet Kosse zegt:

    Op hoeveel graden moet t brood gebakken worden? Alvast dank voor je reactie! Groet, margriet

Geef je reactie

*