Pompoensoep

pompoensoep

Pompoenen tijd is al weer geweest. Maar omdat ik zo gek ben op pompoen, wil ik dit recept nog met jullie delen. Als je nog nooit pompoen hebt gegeten, dan lijkt het misschien raar. Maar ik kan je zeggen, pompoen is een echte aanrader! Je kan pompoen in verschillende gerechten verwerken, bijvoorbeeld in een stoofpot, smoothie of in brood.

Moestuin

Trouwens pompoen is een echte aanrader voor in je moestuin! Het is januari en nog steeds niet echt winter geweest. Jammer, vind ik dat. Ik vind de sneeuw zo leuk! Alleen jammer dat het dan zo koud is (en dat voor een crosser….). Daar kan ik echt niet tegen. Ondanks dat de ‘echte’ winter nog moet komen (daar ga ik tenminste vanuit), denk ik al vaak aan de zomer. Ik ben nu al aan het bedenken, wat ik in het voorjaar in mijn groentetuin ga zetten. Maar één ding is zeker, daar komt pompoen in! Hebben jullie nog meer tips voor in mijn groentetuin? 

pompoensoep

 

Recept Pompoensoep

 

Ingrediënten:

 

  • kokosolie
  • 2 uien
  • knoflook
  • kleine fles pompoen
  • 1 zoete aardappel
  • 1,2 liter bouillon
  • 400ml kokosmelk
  • 1tl kurkuma
  • handje basilicum
  • eventueel peper en zout

 

Bereidingswijze :
Snijd de ui en knoflook fijn en bak deze glazig in de kokosolie. Schil de pompoen en zoete aardappel en snijd deze in stukken. Voeg de bouillon samen met de pompoen en zoete aardappel bij de uien. Laat de soep ongeveer 20 minuten koken totdat de zoete aardappel pompoen zacht is. Pureer vervolgens de soep met een staafmixer of blender tot een gladde massa.

 

Voeg als laatste de kokosmelk, kurkuma en de basilicum. Eventueel kun je naar smaak nog peper en zout toevoegen.

 

Eat Bioteaful!

 

Liefs Sanne

 

VOLG DEZE BLOG VIA BLOGLOVIN |  TWITTER INSTAGRAM GOOGLE+| FACEBOOK  

 

Comments

  1. Heb laatst risotto met pompoen gemaakt was ook erg lekker!
    Mocht je het willen hebben hoor ik het wel.

    Greetzz,

    Guy

    • Lekker, ben benieuwd naar het recept 😉

      • Ok komt ie!

        Ingrediënten voor 4 pers:

        1 grote uit, gesnipperd.
        1 eetlepel Italiaanse kruiden (ik doe altijd oregano,salie,basilicum en peterselie)
        300g risotto
        100g grana padano
        50g boter
        1.5L groentebouillon (2 tabletten)
        1 pompoen
        olijfolie

        Bereiding:
        Oven voorverwarmen op 190 graden.
        Pan met bouillon maken, voor later.
        Pompoen over de lengte doormidden snijden en dan alle pitten en draden eruit halen, schil eraf snijden en in blokjes van ong. 2cm snijden.
        Bakplaat met bakvel klaarleggen en daar de pompoen over verdelen, olijfolie besprenkelen over de pompoen en de italiaanse kruiden eroverheen strooien, zout en peper naar smaak.
        20 min. in de oven laten bakken.

        In pan ong. 1 el olie verwarmen samen met de boter, ui in 8 min fruiten, risotto toevoegen tot de korreltjes glanzen dan beetje voor beetje de bouillon toevoegen tot de risotto gaar is (ong. min of 20).
        Dan voeg je de helft van de geraspte kaas toe en de pompoen.
        Verdelen over de borden en nog wat kaas erover heen strooien en smullen maar.

        Ik vind dit erg lekker met een stuk gegrilde kip of met kip in een notenjasje.

        Eet smakelijk 😀

Geef je reactie

*