RECEPT Bananen boekweitpannenkoek

bananenpannenkoek-1-2

Vorige week deelde ik het heerlijke recept voor boekweitpannenkoekenEigenlijk vind ik deze variatie nog veel lekkerder! Door er bananen aan toe te voegen, smaken de pannenkoeken lekker zoet. Heerlijk!

bananenpannenkoek-2

Deze pannenkoeken zijn glutenvrij, ideaal voor tijdens een detox, ze bevatten geen geraffineerde suikers en zijn lactosevrij. Een goede en erg lekkere vervanger voor brood!

Ingrediënten voor Bananen Boekweitpannenkoeken

  • 2 Bananen
  • 1/2 liter Plantaardige Melk, bijvoorbeeld Amandelmelk 
  • 150 gram Boekweitmeel
  • 2 eieren
  • 1/2 tl Kaneel
  • Kokosolie om in te bakken

Bereidingswijze

Pel de bananen en pureer deze met een staafmixer.
Voeg de melk, meel, eieren en kaneel samen en klop het beslag goed totdat er geen klontjes in zitten. Bak hier vervolgens lekkere pannenkoeken van. Ik gebruikte één soeplepel voor één pannenkoek.

bananen boekweitpannenkoek

Weetje: Boekweitmeel kan je tegenwoordig gewoon in de supermarkt kopen. Bij de pannenkoekenmix kan je boekweitmeel van Koopmans vinden. 

Tip: Als het moeilijk is om hele pannenkoeken te bakken, dan is het slim om minder deeg te gebruiken, waardoor er kleinere pannenkoeken ontstaan!

Eat Bioteaful! 

Wil je jezelf ook Bioteaful voelen? Meld je dan hier aan voor de wekelijkse tips van BIOTEAFUL.

VOLG DEZE BLOG VIA BLOGLOVIN | TWITTER | INSTAGRAM | GOOGLE+| FACEBOOK

Comments

  1. Nog lekkerder, inderdaad! 🙂

Trackbacks

  1. […] nadeel van reizen is dat je niet zelf kan koken. Wat kijk ik er weer naar uit om weer mijn eigen bananenpannenkoeken te maken of mijn zelfgemaakte risotto! Oke, ik moet toegeven de risotto hier in Italië is ook echt […]

  2. […] delen met bananen! Bananen zijn een ideale basis voor brood (zoals dit lekkere bananenbrood), pannenkoeken, toetjes, koekjes, door smoothies of juist gewoon voor mijn […]

Geef je reactie

*