RECEPT Bosbessen Havermout Muffins

havermoutmuffins

Fruit hoort in de zomer. Vooral lekkere aardbeien en bessen! Liefst om zo op te eten, maar ook is het heerlijk om deze te verwerken in de lekkere muffins. Wat zullen wij toch lekker smullen. Deze muffins vind ik ideaal om als tussendoortje te nemen. Maar ook om in te vriezen. Zo maak je een grote hoeveelheid in een keer en dan heb je altijd iets in huis voor ‘snaai’ momenten.

Persoonlijk vind ik dat ideaal. Ik zorg ervoor dat mijn koelkast goed gevuld is, zodat ik altijd iets in huis heb. Dit kan soep of pannenkoeken zijn. Daarnaast zorg ik ervoor dat ik altijd yoghurt, kwark en fruit in huis heb. Soms is het best lastig om een ‘bewuste’ keuze te maken, maar dit werkt voor mij echt!

Dit recept is vrij van geraffineerde suikers, lactosevrij en als je voor glutenvrije havermout kiest, glutenvrij.

Veel bakplezier!

 

Ingrediënten bosbessen havermoutmuffins:

Benodigdheden:

  • Muffinvormpjes

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
  • Prak de bananen fijn. Doe de havermout, samen met de plantaardige melk en eieren in een kom en mix het tot een geheel.
  • Voeg vervolgens de honing, kaneel, baksoda en appelciderazijn erbij en schep als laatste de bosbessen er door!
  • Vul de muffinvormpjes voor 3/4 deel.
  • Zet de muffins ongeveer 20 minuten in de oven. Laat de muffins nog ongeveer 15 minuten afkoelen, voordat je de muffins uit de vormpjes haalt.

Tip: Je kan ook havermoutmeel gebruiken in plaats van havermout.
Tip: De combinatie van baksoda en appelazijn zorgt er voor dat de muffins gaan rijzen. Heb je dit niet in huis, dan kan je bakpoeder gebruiken, maar dat is een minder gezond alternatief. 

 

havermoutmuffins-4

 

Veel bakplezier!

 

Liefs Sanne

Comments

  1. Mariëlle zegt:

    Lijkt me heerlijk en ga ik zeker maken. Alleen in je bereidingswijze heb je het over honing, maar die zie ik in de ingrediëntenlijst niet terug. Hoeveel honing heb je erbij gedaan? Alvast bedankt!

Geef je reactie

*