RECEPT Chocolade IJstaart

chocoladetaart ijstaart

Ik vind dat er een feestje gevierd mag worden op mijn blog! Tja, waarom dan? Nou, samen met Puur Suzanne, Mind Your Feed en Eet Het Beter ben ik nog niet eens begonnen aan de 30 Dagen Voel je Fit Challenge, maar het is nu al een groot succes! Afgelopen dagen hebben wij zoveel leuke reacties gekregen en merken we dat onze facebookgroep enorm populair is. Op dit moment hebben we al 600 leden 😀 Echt super bizar, dit hadden we nooit vantevoren gedacht! En al helemaal niet voordat de challenge gaat beginnen, aanstaande maandag 1 september. Dus als je mee wilt doen, kan dat nog steeds 😉

Dit succes moet natuurlijk alvast gevierd worden! Daarom deze heerlijk taart. Lijkt ‘ongezonde’ chocoladetaart, maar deze taart is echter heel gezond 😉 Oké, taart is nooit gezond. Dat eet je altijd al tussendoortje, als iets extra’s. Laten we het een beter alternatief noemen. Deze taart is vrij van geraffineerde suikers, lactosevrij en is glutenvrij. Daarnaast bevat deze taart zelfs fruit! Bananen. Je proeft wel dat er bananen in zitten, maar toch heerlijk vind ik dit!

chocoladetaart ijstaart

Echt een lekkere taart als je iets op een “gezondere” manier wil vieren! Owja, ik heb niet gezegd, dat deze taart echt makkelijk is om te maken!

Ingrediënten Gezonde Chocoladetaart:

Bodem

  • 1 cup Amandelen
  • 2 etl Honing
  • 2 etl Kokosolie
  • Amandelen roosteren en in keukenmachine,

Vulling

  • 5 bananen
  • 1 cup kokosmelk
  • 1/2 cup cacaopoeder
  • 1 tl vanille

Decoratie

  • 1/4 cup zonnebloempitten

Bereidingswijze

Rooster de amandelen in een koekenpan zodat ze lekker gaan ruiken. Let wel op dat ze niet te bruin worden! Doe de amandelen in eek keukenmachine en maal deze fijn! Voeg hier vervolgens de kokosolie en honing aan toe en meng alles goed door. Als alles goed gemengd is, doe het mengsel in een taartvorm en strijk de bodem plat met de achterkant van een lepel.

Nu gaan we de vulling maken. Voeg alle ingrediënten samen in de keukenmachine en klaar! Makkelijk hè?

Plaats de taart minimaal 4 uur in de diepvries en dan kan je lekker smullen!

Tip: Persoonlijk vind ik het lekkerder dat de taart iets ontdooid is, voordat je deze op gaat eten. 

chocoladetaart ijstaart

 

Eat Bioteaful, Liefs Sanne

 

4uur in de vriezer

Comments

  1. Mmmmm ziet er heerlijk uit! De challenge mag nu al zeker gevierd worden 🙂

Geef je reactie

*