RECEPT Ei Muffins

recept eimuffins

Soms heb je tijdens de lunch zin om iets anders te maken dan wat je gewend bent. Meestal neem ik zelf een heerlijke salade of een zelfgebakken brood met avocado en geitenkaas! Dat is voor mezelf echt een verwennerij. Maar als ik dat te vaak doe, dan word dat ook wel een beetje saai.

Volwaardig eiwit

Deze ei muffins zijn een keer iets totaal anders. Ik vind het belangrijk dat ik bij iedere maaltijd eiwitten neem. Eiwitten vullen goed en zijn goed voor het herstel van een sporter. Eieren leveren het meest volwaardige eiwit! Dit houd in, dat het alle eiwitten bevat die ons lichaam nodig heeft. Sommige eiwitten kan ons lichaam zelf net aanmaken. Een ei bevat al deze eiwitten wel!

 

recept eimuffins

Dit recept is detoxproof!

 

Ingrediënten

Voor 6 muffins

  • Peper
  • Keltisch Zeezout
  • 5 bio eieren
  • 1/2 tl kurkuma
  • 1 bosui
  • 1 tomaat
  • 3 handen spinazie (ongeveer)
  • geraspte geitenkaas

Bereidingwijze

  • Verwarm de oven op 180 graden
  • Vet de muffinvormpjes in als dit nodig is. Ik gebruikte silleconen vormpjes. 
  • Snijd de tomaat en bosui fijn
  • Doe een beetje geraspte geitenkaas in iedere muffin
  • Voeg hier de spinazie met de andere groentes aan toe
  • Meng de eieren met de kurkuma (kerrie is ook lekker), peper en zout
  • Doe het ei mengsel in de muffinvormpjes en plaats de muffins 20 minuten in de oven

Op het begin zijn de muffins heel hoog. Later zakken ze in, maar ze blijven super lekker!

 

recept eimuffins

 

Eat Bioteaful!

WIL JIJ JE OOK BIOTEAFUL VOELEN? MELD JE AAN VOOR DE WEKELIJKSE TIPS VAN BIOTEAFUL  VOLG DEZE BLOG VIA BLOGLOVIN TWITTER INSTAGRAM GOOGLE+| FACEBOOK

Comments

  1. Cindy zegt:

    een paar weken geleden had ik deze al eens gemaakt. Inderdaad erg lekker en weer eens een keer wat anders 🙂 Ik had papieren vormpjes, maar ga snel een keer siliconen vormpjes halen!!

Geef je reactie

*