RECEPT: Gado Gado

recept gado gado

 

Gisteren plaatste ik een recept om zelf notensaus te maken. Heel simpel en erg lekker! Deze saus kan je natuurlijk perfect eten bij nasi, maar dit recept is voor mij ook echt geslaagd! Heel simpel en helemaal zonder pakjes en zakjes. Dit past precies in de #30voeljefit challenge.

Welk gerecht zou jij nog graag eens zonder pakjes en zakjes willen maken? Laat het ons weten, dan gaan wij daar mee aan de slag! 

 

gado gado

 

Ingrediënten Gado Gado

4 personen

Naar smaak kun je ook tamari en sambal toevoegen.

Bereidingsijze Gado Gade

Kook de eieren zoals jij dat lekker vind. Ik koos voor zachtgekookte eieren. Kook de rijst en kook vervolgens ook de broccoli gaar. Roerbak de uien, taugé en knoflook en voeg vervolgens de broccoli toe en meng alles goed door. Serveer de groentes samen met de notensaus en de rijst. Naar smaak kan je sambal of tamari toevoegen.

 

Yummie, dit is echt een verwennerij!  Vergeet ook niet op de blogs van SuzanneReny en Annemieke te kijken. Ook zij delen deze week lekkere recepten die je zonder pakjes en zakjes klaar kunt maken! 

 

Wat is jouw favoriete gerecht dat je graag wilt klaar maken zonder pakjes en zakjes?

 

Eat and Feel Bioteaful!

 

WIL JIJ JE OOK BIOTEAFUL VOELEN? MELD JE AAN VOOR DE WEKELIJKSE TIPS VAN BIOTEAFUL  VOLG DEZE BLOG VIA BLOGLOVIN TWITTER INSTAGRAM GOOGLE+| FACEBOOK

 

 

Comments

  1. Hoi Sanne,

    Het is niet echt een gerecht, maar ik vind Indische cake zo lekker.
    de kruidencombinatie + t kleverige aan de buitenkant.. mm heerlijk.

    Heb je daar nog een leuke gezonde twist voor?

    gr. Cora

  2. Ik houd echt enorm van de oosterse keuken, en maakte met regelmaat dan ook een Thaise (rode of groene) curry, met kip, groenten, kokosmelk en een pakje curry van de supermarkt. Maar ook daar zitten veel additieven en suikers in.
    Nu heb ik al jaren een ‘ easy thai’ kookboek in de boekenkast staan met daarin alle basisrecepten. Blijkt een currypasta eenvoudig zelf te maken is! :S

    10 rode pepers, ontzaad, in reepjes;
    100g rode uien of sjalotjes in ringen;
    4 tenen knoflook in plakjes;
    3 stengels citroengras (onderste delen, fijngesneden en gekneusd);
    1 cm galanga geschild en in plakjes;
    4 stengels koriander (alleen stengels en wortels);
    1-2 el olie (zonnebloemolie);
    1 tl geraspte makrut (soort limoen/citroen);
    1 cm kapi (garnalenpasta);
    1 el korianderzaad;
    2 tl komijnzaad;
    8-10 zwartepeperkorrrels
    1 tl zout.

    1. pepers, uien, knoflook, citroengras, galanga, koriander en olie in een keukenmachine tot een fijne pasta malen. Voeg makrutraspsel en kapi toevoegen
    2. rooster de zaden (paar minuten in een droge pan). Meng het met de peperkorrels en in een vijzel vermalen tot een poeder. Poeder met zout toevoegen aan de pasta en goed mengen. Bewaren in een potje ind e koelkast; keukefolie erop en schroef het deksel erop.

    Of in de toko kijken voor een pasta

Geef je reactie

*