RECEPT: Glutenvrij Paasbrood

glutenvrij paasbrood

Komend weekend is het al weer zo ver. Dan is het Pasen. Met Pasen gaan wij altijd met heel de familie brunchen. Daar hoort natuurlijk een lekkere paasstol bij. Hier ben ik altijd super dol op! Wat is het lekker, een brood met spijs. Ik haalde altijd zodra er paasstol in de supermarkt was, deze in huis en dan snoepte ik lekker van deze stol. Tja, je kunt je misschien wel voorstellen, deze stol werd ook gewoon als brood gebruikt. Ook van die mini stolletjes vond ik super lekker! Mmm, makkelijk om mee te nemen en ideaal als tussendoortje. Echt mijn favoriete ‘brood’.

Maar toen ik mezelf steeds meer in voeding ging verdiepen heb ik het paasstol ook eens onder de loep genomen. Sowieso bevat paasstol gluten en geraffineerde suikers. Daarnaast verbaasde ik me dat de stol zo lang houdbaar was. Maar als je dan op de ingrediëntenlijst gaat kijken dan snap je dat wel. Er zitten heel erg veel ingrediënten in, en ook ingrediënten in waarvan ik de naam moeilijk kan uitspreken. Dus dat zal wel de reden zijn 😉

Tips Ingrediëntenlijst

Check altijd even de ingrediëntenlijst van een product. Als er ingrediënten inzitten waarvan jij de naam nog niet eens kan uitspreken, dan zou ik het persoonlijk niet kopen. Ook als er meer dan vijf ingrediënten inzitten, dan laat ik het product staan. Zo zorg je ervoor dat je zo puur mogelijk eet 😉

glutenvrij paasbrood

Dit brood is super lekker en bevat geen geraffineerde suikers, het is glutenvrij en ook nog een lactosevrij. Dit recept kan je prima eten tijdens een detox. Dus een gezonde en verantwoorde paasstol!

Ingrediënten Paasstol

Stol

  • 150 gram Abrikozen
  • 125 gram Amandelmeel
  • 1 Citroen

Brood

  • 150 gram Havermoutmeel
  • 100 gram Boekweitmeel
  • 2 tl Bakpoeder
  • 1 tl Kaneel
  • 3 etl Pompoenpitten
  • 3 etl Zonnebloempitten
  • 4 etl Hazelnoten
  • 5 etl Rozijnen
  • 2 etl gebroken Lijnzaad
  • 1 tl Kaneel
  • 2 etl Kokosolie
  • 3 etl Honing
  • 4 Eieren
  • 50 ml Water

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 175 graden
Maak eerst het spijs. Pureer de abrikozen met een keukenmachine. Voeg hier vervolgens het amandelmeel en het sap van een citroen aan toe en mix het tot een gladde plakkerige massa. Laat het spijs even rusten.

Meng in een andere kom het havermoutmeel, boekweitmeel, bakpoeder, rozijnen, kaneel, pompoenpitten, zonnebloempitten, hazelnoten en lijnzaad. Smelt de kokosolie langzaam in een pannetje. Voeg vervolgens de kokosolie, honing en eieren toe aan het beslag en mix alles goed door elkaar. Voeg vervolgens het water toe. (Als het deeg nog te droog is, voeg je nog 50ml extra toe).

Vet een cakevorm in met kokosolie. Doe een laag beslag in het cakeblik. Maak van de spijs een rol en druk deze in het beslag. Doe vervolgens het overige gedeelte van het beslag in de cakeblik.

Zet de paasstol 35 minuten in de over en laat het vervolgens goed afkoelen.

Tip: Kijk tijdig in de oven om te checken of het paasstol er goed uit ziet 😉

glutenvrij paasbrood

Eat Bioteaful!

WIL JIJ JE OOK BIOTEAFUL VOELEN? MELD JE AAN VOOR DE WEKELIJKSE TIPS VAN BIOTEAFUL 
VOLG DEZE BLOG VIA BLOGLOVIN TWITTER INSTAGRAM GOOGLE+| FACEBOOK

Comments

  1. Ziet er erg lekker uit, leuk recept. Misschien toch eens proberen. ik ben niet van het koken maar taarten/caken bakken vind ik dan wel weer leuk!

  2. Rhodé zegt:

    In de recept omschrijving staat kokosmelk maar niet in de ingrediënten lijst. Zie ik iets over het hoofd?

  3. Thanks voor de tip. Moet kokosolie zijn 😉 Ga het snel veranderen!

  4. Ziet er heerlijk uit! Goed idee met de pasen 🙂

  5. Je paasbrood ziet er erg lekker uit. Vooral het idee voor de amandelspijs zonder suiker vind ik erg leuk.

    Ik ben wel benieuwd hoe je cake zo donker geworden is.

    Ik ga een variant met tarwedesem maken.

Geef je reactie

*