RECEPT Oosterse Gamba’s van Maud

oosterse gamba's

Kennen jullie Maud nog? Zij heeft een tijdje geleden inzicht gegeven in haar voedingspatroom als topsporter. Ook deelde zij een heerlijk recept. Net voordat ik op trainingskamp ging moest ik dit echt uitproberen. Een vriendin kwam eten en toen heb ik dit voor haar gemaakt. Echt YUM! Voor mij was het een verrassende combinatie van pittig (peper) met zoet (mango), maar erg lekker!

oosterse gamba's

Ingrediënten

2 personen

  • 200 gram Gamba’s
  • 400 gram Taugé
  • 3 tenen Knoflook
  • 2 rode Pepers
  • 1 Limoen
  • 1 Mango
  • 5 Bosuitjes
  • Olijfolie

Bereidingswijze

Marineer de gamba’s in olijfolie met (veel) knoflook en 1 rode peper en het sap van een halve limoen en laat dit een tijdje staan. Snijd de mango in reepjes.
Bak vervolgens de gamba’s in één pan en in een andere pan de taugè met 1 rode peper tot ze nog een “bite” hebben. Meng de taugé en de rode peper met de mango. Leg dit in een mooi bolletje op het bord. Daarna de gamba’s erop. Garneer dit met schijfjes limoen en fijngesneden bosui.

Tip: je zou de gamba’s ’s ochtends kunnen marineren voordat je naar je werk gaat en dit vervolgens in de koelkast laten staan. Zo komt de smaak optimaal tot zijn recht.

oosterse gamba's

Heb jij een lekker recept dat jij graag met de lezers van Bioteaful wil delen? Laat het mij dan weten 😉 Dan zal ik het gaan maken en het op mijn blog plaatsen. 

Eat Bioteaful! 

WIL JIJ JE OOK BIOTEAFUL VOELEN? MELD JE AAN VOOR DE WEKELIJKSE TIPS VAN BIOTEAFUL 
VOLG DEZE BLOG VIA BLOGLOVIN TWITTER INSTAGRAM GOOGLE+| FACEBOOK

Geef je reactie

*