RECEPT: Prei Quiche

Recept Prei Quiche

Afgelopen weekend was het weer zo ver. Ik mocht een leuke clinic geven voor een enthousiaste groep fietsers. Dit vind ik echt super leuk om te doen. Mooi dat ik hen technische tips kan geven, zodat het fietsen nog soepeler kan gaan. Na het fietsen serveer ik altijd een gezonde lunch. Deze lunch kook ik dan zelf. JA, ik bereid de lunch voor 25 mensen voor en geef ook nog zelf de clinic! Dit is inderdaad wel wat voorbereiden. Dat doe ik de dag vantevoren. Deze quiche is ideaal om een dag eerder te maken en dan de dag zelf gewoon nog even op te warmen. Echt heerlijk.

Het bijzondere van deze quiche is dat deze glutenvrij is. Je kan de quiche zelfs lactosevrij maken door geen kaas te gebruiken en de geitenyoghurt te vervangen door sojayoghurt. Dit recept is detoxproof ūüėČ

Ingredi√ęnten Prei Quiche

Deeg: 

  • 150 gram Boekweitmeel
  • 1 Ei
  • 2 etl Pindakaas
  • 3 etl Water
  • 1 etl Olijfolie

Vulling: 

  • 3 Preien
  • 1 hand rozijnen
  • 5 Eieren
  • 100 gram Sojayoghurt of Geitenyogurt
  • 1 tl kerriepoeder
  • 1 hand Pecannoten
  • 50 gram pecoronikaas (dit is harde geitenkaas, lijkt op parmezaanse kaas)

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Doe het boekweitmeel, ei, pindakaas en olijfolie in de kom en mix alles goed door elkaar. Kijk of het deeg nog te droog is en voeg eventueel nog het water toe. Als het deeg al goed plakt, dan is dit niet nodig. Laat het deeg even rusten in de kom, met een natte handdoek hierover.

Snijd de prei in kleine stukjes. Hak de peccannoten ook in kleine stukjes. Maak het ‘sausje’ van de eieren, yoghurt, keriepoeder en de kaas. Voeg eventueel naar smaak wat peper en zout erbij. Bekleed de vorm met het deeg. Doe de prei en rozijnen in de vorm en voeg als laatste het ‘sausje’ aan de hartige taart toe.

Plaats de hartige taart ongeveer 45 minuten in de oven.

Tip: Check regelmatig de oven! Het kan zijn dat de quiche sneller klaar is in jou oven. Of de bovenkant is al klaar, maar de binnenkant nog niet. Dan kan je aliminumfolie over de quiche leggen. Hierdoor voorkom je verbranden aan de bovenkant. 

Tip: Boekweitmeel kan je gewoon in de supermarkt kopen. Dit is te vinden bij de pannenkoekenmix van Koopmans. Dit meel is een ideale vervanger voor tarwemeel en is glutenvrij. 

Eat Bioteaful!

VOLG DEZE BLOG VIA BLOGLOVIN | TWITTER | INSTAGRAM | GOOGLE+| FACEBOOK

Comments

  1. Cindy zegt:

    Gisteren dit recept geprobeerd en ik vond het heerlijk! Mijn man ook ūüôā Ik vond alleen het deeg wat smakeloos. Wellicht wat zout toevoegen? Of heb je nog andere ideeen??? verder toppie!!

    • Natuurlijk Heb ik tips! Je kan er zongedroogde tomaten of notenpasta aan toevoegen. Of gebruik een keer amandelmeel, maakt het zoeter! Owja en kruiden kan je hier ook aan toevoegen. Leef je uit

Trackbacks

  1. […] zou je de bodem wel glutenvrij kunnen maken. Dan zou je de ingredi√ęnten voor de bodem van deze Prei Quiche kunnen […]

Geef je reactie

*