RECEPT Venkel Salade

recept venkelsalade

Maandag had ik een criterium in Luijksgestel gereden en op dinsdag zou ik een criterium in Hapert rijden. Deze twee plaatsjes liggen erg dicht bij elkaar. Ik had al afgesproken om na de wedstrijd in Luijksgestel te gaan eten bij een vriendinnetje en daarna samen voetbal te gaan kijken. Toen hadden wij het spontane idee dat ik net zo goed daar kon blijven slapen. Gezellig. Zo kon ik lekker een dagje samen met haar relaxen. Heerlijk!

Tja, wat gaan wij doen op onze luie vrije dag. Op naar de markt en gaan samen iets lekkers maken wat wij nog nooit hadden gemaakt. We namen venkel mee. Ik maakte venkelsalade en zij maakte ook een salade met gegrilde venkel. Allebei super lekker! Ik moet wel zeggen, dat je van de venkelsmaak moet houden. Het heeft een best wel een bijzondere smaak, een beetje anijsachtig. Door er lekkere zoete ingrediënten bij te doen, is deze salade juist erg lekker!

Dit is een makkelijk recept en deze salade is lekker als lunch.

Ingredienten Venkelsalade

  • 1 Venkel
  • 1 Appel
  • 1 hand verse Munt
  • 1/2 avocado
  • Sap van een halve Citroen
  • 1 hand gemengde Noten en Rozijnen

Dressing

  • 4 etl Olijfolie
  • 1 tl Mosterd
  • 1 tl Honing

Bereidingswijze

Snijd de venkelsalade in kleine stukjes. Hoe fijner, hoe lekkerder. Ik gebruikte hiervoor de kaasschaaf. Snijd de appel en avocado in kleine blokjes en doe dit bij de venkel. Scheur de munt in kleine stukjes en voeg deze ook aan de salade toe. Besprenkel de salade met het sap van de halve citroen en voeg de noten en rozijnen toe.

Maak vervolgens de dressing van olijfolie, mosterd en honing en voeg deze over de salade. Als je de venkel te overheersend vind, zou je meer zoetere ingrediënten kunnen toevoegen, zoals appel of honing.

Geniet ervan!

 

Eat Bioteaful! X Sanne

WIL JIJ JE OOK BIOTEAFUL VOELEN? MELD JE AAN VOOR DE WEKELIJKSE TIPS VAN BIOTEAFUL  VOLG DEZE BLOG VIA BLOGLOVIN TWITTER INSTAGRAM GOOGLE+| FACEBOOK

Geef je reactie

*