RECEPT Wortelmuffins

worteltaart muffins

Met dit regenachtige weer in de zomer, krijg ik al weer stiekem zin in de herfst! Sorry allemaal, maar ik blijf van de winter houden. Heerlijk vind ik de zomer, maar lekker die kou in de winter. Heerlijk een dikke trui aan en de wind door je haar voelen! Het liefst natuurlijk op de fiets. Gewoon lekker biken door de modder. Het enige nadeel is dat de fietsen dan zo vies worden. Tja, en ik heb geen garage. Dus mijn fietsen staan in de woonkamer. Je kan het jezelf misschien wel voorstellen, dan is het binnen dus ook viezer…. I don’t like! Maar ach, ik geniet er gewoon van, dus dat is het belangrijkste.

Als ik dan terug kom van een heerlijke training, is het fijn om lekker een kop thee te nemen en iets lekkers. Een wortelmuffin. Ok√©, dit is misschien niet helemaal herstelproof (lees het optimale herstel), maar wel zo lekker! Wil je voor een optimaal herstel gaan, dan is het slim om een hersteldrank te nemen. Mijn voorkeur gaat uit naar deze herstelsmoothie. Eiwitten na het sporten, zorgen ervoor dat je beter hersteld ūüėČ

Deze muffins zijn dus lekker als een gezond tussendoortje, ze zijn hartig. YUM! Daarnaast bevatten ze geen geraffineerde suikers, gluten of lactose. De baksoda in combinatie met appelciderazijn gebruik ik om het deeg te laten rijzen.

worteltaart muffins met wortelen

Ingredi√ęnten voor Wortel Muffins

12 muffins

  • 100 gram Havermout
  • 2 stuks Bananen
  • 2 Eieren
  • 150 ml Plantaardige Melk
  • 2 etl Honing
  • 1 tl Kaneel
  • 1/2 tl Baksoda
  • 1/2 tl Appelciderazijn
  • 200 gram wortel (1 grote winterwortel)
  • 1,5 tl kaneel
  • 1 tl kardemon
  • ¬Ĺ tl gember
  • 1 hand noten

Bereidingswijze

Verwarm de oven op 175 graden.

Prak de bananen met een vork. Rasp de wortel fijn. Voeg bij de havermout, de eieren en melk en voeg hier uiteindelijk de bananen en geraspte wortel aan toe. Voeg uiteindelijk de honing, baksoda en appelciderazijn samen met de kruiden toe en meng alles goed door. Als je het lekker vind kan je ook nog rozijnen aan het beslag toevoegen. I LIKE!

Doe het beslag in de muffinvormpjes en plaats de muffins ongeveer 20 minuten in de oven.

 

Eat Bioteaful!

WIL JIJ JE OOK BIOTEAFUL VOELEN? MELD JE AAN VOOR DE TIPS VAN BIOTEAFUL  VOLG DEZE BLOG VIA BLOGLOVIN | TWITTER | INSTAGRAM | GOOGLE+| FACEBOOK

 

Geef je reactie

*