Wortel-kokossoep

Wortel kokossoep

Mij kan je echt wakker maken voor soep! Lekker als lunch, voorgerecht of als maaltijd. Of gewoon een soepje voor na het trainen. Dus deze soep kan altijd 😉 Vooral na de winter heb ik het koud en vind ik soep heerlijk om mezelf op te warmen. Ik heb meestal zelfgemaakt soep in huis. Als ik dan ineens honger heb, of weinig tijd heb om te koken, dan kan ik een bord soep nemen met bijvoorbeeld een salade. Genieten! Deze soep maakte ik voor de lunch die ik serveerde na afloop van de damesclinic.

Ingrediënten 

  • 1 kg wortelen
  • 1 liter boullion
  • 400 ml kokosmelk
  • 2 uien
  • 1 teen knoflook
  • 1 cm verse geraspte gember
  • 1 tl kurkuma
  • Handje koriander
  • Peper

Bereidingswijze

Fruit in een soeppan de ui, gember en knoflook. Voeg de wortelen hierbij samen met de bouillion en kurkuma. Laat de soep 15 minuten koken. Pureer de soep met de staafmixer. Voeg vervolgens de kokosmelk, peper naar smaak en verse koriander hier aan toe.

TIP: De koriander kan je vervangen door andere kruiden die je in huis hebt, zoals basilicum of peterselie.

Eat Bioteaful!

Geef je reactie

*