Worteltjes Cake

wortel cake

Het is altijd leuk om te zien hoe mensen reageren als ik worteltjecake serveer. Ik zie ze al denken: “Groenten in taart?!”. Door de worteltjes in de taart te verwerken, dan krijgt de taart juist een zoete smaak. Lekker en een gezonder alternatief dan een taart uit de super markt 😉 

Baksoda

Om de cake te laten rijzen, gebruik ik in dit gerecht baksoda. Het wordt ook wel zuiveringszout, natriumbicarbonaat, dubbelkoolzure soda genoemd, of je vindt het onder de Engelse benaming “baking soda”. Baksoda kan je kopen bij de natuurvoedingswinkel, of online bestellen. Baksoda werkt alleen als zure ingrediënten aan het beslag worden toegevoegd. Ik heb hiervoor appel ciderazijn gebruikt, maar je zou ook citroensap, fruit, yoghurt, chocolade of karnemelk kunnen gebruiken. Als je geen zure ingrediënten toevoegd, kan het gerecht een bittere smaak krijgen.

Deze cake is zonder geraffineerde suikers, lactosevrij en glutenvrij (gebruik glutenvrije havermout om harvermoutmeel te maken)!

Ingrediënten

  • 4 eieren
  • 12 dadels
  • 150 gram kokosolie
  • 300 gram havermoutmeel
  • 3 grote wortelen
  • 2 tl kaneel
  • 1/2 tl gember
  • 1/2 tl kardemon
  • 1 tl koekkruiden
  • 1/2 cup walnoten
  • 1/2 tl baksoda
  • 1 tl appelciderazijn

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden
  2. Week de dadels in warm water
  3. Rasp de wortelen klein
  4. Breek de noten fijn
  5. Voeg alle droge ingredienten bij elkaar (kruiden, baksoda, meel en wortelen)
  6. Mix hier een voor een de eieren door
  7. Pureer de dadels
  8. Voeg de kokosolie, appelciderazijn en dadels bij de droge ingrediënten
  9. Doe het beslag in een ingevette cakeblik
  10. Bak de wortelcake in ongeveer 45 minuten

wortel cake

Eat Bioteaful!

WIL JIJ JE OOK BIOTEAFUL VOELEN? MELD JE AAN VOOR DE WEKELIJKSE TIPS VAN BIOTEAFUL  VOLG DEZE BLOG VIA BLOGLOVIN | TWITTER | INSTAGRAM | GOOGLE+| FACEBOOK

Comments

  1. Corinda zegt:

    Hoi,

    Ik heb vandaag je worteltjescake gemaakt, maar hij is erg droog. Hij ruikt heerlijk en de smaak is ook goed, maar hij ziet er niet zo “plakkerig” uit als op je foto. Hoort de cake ook een beetje plakkerig te zijn?
    Ik heb alleen de dadels vervangen voor rozijnen.
    Heb jij enig idee waardoor hij zo droog kan zijn?

    Groetjes,
    Corinda

  2. Hoi Corinda,
    Fijn dat de wortelcake lekker ruikt, maar jammer dat de cake te droog is. Ik verwacht dat het komt, doordat je de dadels hebt vervangen door de rozijnen. Als je medjool dadels gebruikt, dan zijn deze nog plakkeriger, waardoor het natter wordt. Wellicht als je de cake met met rozijnen maakt, moet je er extra water of plantaardige melk aan toevoegen. Succes met het uitproberen en geniet van je cake.
    Groetjes

Geef je reactie

*