Afzien als een beer

Transalp 2015 2Vandaag etappe nummer 4. Daarmee zijn we over de helft. Gisterenavond hadden Rob en ik de balans opgemaakt. De koninginnenrit was een feit. Wat zou ons plan worden: afzien als een beer.  Aangezien ik er een ster in ben om mijn race zo in te delen, zodat ik de hele wedstrijd hard kan knallen, hadden we besloten om vandaag vanaf het begin te buffelen, zodat we met de eerste koppels mee konden. De conclusie: een super gefocuste Sanne, een super start en meteen voorin mee doen.

Tja, als ik dat doel heb, dan gebeurd dat ook. Als eerste mixed koppel begonnen we aan de eerste klimmetjes. Dit werd gevolgd door een enorm lang ‘vlak’ stuk. Dat betekende afzien in de wielen van de vliegende TGV Rob. Als wij deze week ‘treinkaartjes’ hadden verkocht….

Daar was ie dan, de laatste finale klim. Samen met het andere duo battelen wij voor de derde plek. Niet zomaar een battle, met de Olympisch kampioen snowboarden. Helaas ben ik niet de snelste berggeit. Zij reden al snel bij ons weg. Jeetje, wat had ik te zwaar. Toevallig kende ik de klim. Maar of dat mijn voordeel was…. Ik moest lopen op stukken die te fietsen waren. Ondanks de aanmoedigen van Rob, was het een lange lijdensweg…

Hijgen als een paard, afzien als een beer. En wat had ik het getroffen…. Ik kreeg af en toe een zetje. Pff, wat een held. Ik zat echt choco. Ik kon niet verder kijken dan mijn voorwiel. En toen kwamen de bemoedigden woorden. Daar komen twee andere koppels aan. Lekker motiverend. Dus…. BAM, ingehaald worden door nog twee koppels. Dat doet nog meer pijn. Heb ik daarvoor zoveel pijn geleden?

Daar is ie dan. De lang naar gehunkerde afdaling van 16 kilomter. Wauw. Mijn armen verzuren meteen. Maar wat is het gaaf als je je fiets zo hard naar beneden kunt laten lopen. Het fijne; de twee koppels zijn zo weer ingehaald. Yes!!

Nog drie kilometer te gaan. Een vlakke weg langs het water, wind tegen. Ik roep tegen Rob: “kan wel harder! zet je TGV maar aan. Heb vandaag al zoveel afgezien, dat kan er nog wel bij!” Met 40 kilometer per uur denderen we naar de finish en Rob zet op 500 meter voor de streep de sprint in. Auw. Maar dat wilde ik: afzien.

Het resultaat: vierde in totaal. De twee koppels die we in de afdaling inhaalden hebben we op 5 en 10 minuten gereden. We hebben zelfs tijd goed gemaakt voor plek vier in het klassement. Het verschil is nog zeven minuten. Ik ben benieuwd wat de volgende dagen gaat komen!

Sanne

Comments

 1. Sarah zegt:

  🙂 kan het me zo voorstellen dat het afzien was. Goed gedaan!!!

 2. Sofie en Tim zegt:

  Hoi Sanne,

  Goed bezig jullie! Wij helaas moeten afstappen na de koningsetappe. Ben hard over de kop gegaan rond km 70 na een botsing. De etappe nog wel uit kunnen fietsen maar na de finish heel veel pijn. Foto laten maken in het ziekenhuis en een gekneusde rib. Nu zijn we weer thuis. Balen echt ontzettend, was zo ontzettend leuk (en heel zwaar) maar met de conditie en benen ging het goed bij ons. Hopelijk volgend jaar een nieuwe poging! Nu vooral heel veel balen, teleurstelling verwerken en rustig doen.
  Heel veel succes nog voor jullie de laatste dagen! Was gezellig!

  Groetjes, Sofie & Tim

 3. Vet Gaaf!!! GO GO GO…. Het podium lonkt…

 4. Gerard van der Werf zegt:

  goed gedaan Sanne en Rob. Ik ben erg trots op jullie kom op naar een plaats bij de eerste 4 in het eind klassement.

Geef je reactie

*