Blok aan het been in Transalp

techniek training met sanne van paassenVoor Sanne gaat zondag de Transalp van start. Die rijdt ze samen met Rob van der Werf. “Iets dat pas sinds vorige week duidelijk is”, aldus Sanne. “Allebei onze teammaatjes hadden afgezegd, waardoor wij samen een mooi team kunnen vormen. Samen gaan we in de mixed categorie uitkomen. Onze ambities? Samen ontspannen rijden en hopelijk zit er een mooi podium in. De Transalp is lang, zeven dagen. Er zitten lange etappes bij en er wordt warm weer voorspeld, dus er kan veel gebeuren. Belangrijk is dat we goed voor onszelf zorgen.”

Het zal geen gemakkelijke opgave worden om samen te rijden. “Natuurlijk zit er een groot niveau verschil tussen ons. Deze keer ben ik de bottleneck. Ik ben dé beperkende factor. Dat zal wel even wennen voor mij worden. Zo’n race heb ik wel vaker gedaan, maar dan waren de rollen omgedraaid. Ik ga niet te snel starten, mezelf niet over de kop rijden en ontspannen rijden. Tja, als ik geniet fiets ik het hardst!”

Aan Sanne’s fietspartner zal het niet liggen, zo lijkt het. “Rob is goed in vorm. Hij heeft super gereden in de Bike Four Peaks, waar hij vijftiende werd in het eindklassement. Hij rijdt rap bergop. Ik ben wel heel nieuwsgierig hoe deze race gaat. Voor mezelf, maar ook samen. Tja, zeven dag lang een blok aan iemand’s been zijn en dan toch nog super hard fietsen. We gaan super hard knallen! Ik heb er reuze zin in en stiekem is het toch wel gaaf om met zo’n sterke partner te rijden.”

Geef je reactie

*