BUCKETLIST Trans Alp

sanne van paassen trans alp

Zal ik het gaan doen, zal ik het niet gaan doen. Toch maar doen, of toch maar niet. Tja, wat een twijfel stress had ik. Damm net een etappekoers afgezegd omdat mijn benen weer pijn begonnen te doen. Jongens, hoe frusterend is dat! Iets waar ik echt gek van werd de afgelopen periode. Weer een tegenvaller…. en dat is echt niet makkelijk.

Mijn vriend zou de Transalp gaan rijden samen met een vriend. Alleen zijn teampartner had afgezegd, dus hij was nog opzoek naar een vervanger. Toen ik geen etappekoers kon rijden, kwam voor mij de mogelijkheid om met hem mee te gaan. Mja, wat als mijn benen het hier ook niet doen? Wat een lastige beslissing! Twijfel, twijfel en nog een twijfel.

Weet je ik doe het gewoon en zie wel waar het schip strand. Een transalp rijden wilde ik altijd al een keer doen! Stond echt op mijn bucketlist. Omdat mijn vriend geen ambities had voor een klassement en alleen maar voor het plezier ging, heb ik besloten om gewoon mee te gaan. De afspraak was: gewoon voor de fun, niet te gek doen en als mijn benen pijn doen stoppen we. Als het niet meer zou gaan, dan zouden we gaan wandelen in de Alpen. (Ik had zelfs mijn wandelschoenen ingepakt, voor het geval dat ūüėČ ). Vakantie, dat was ons doel. Genieten en lol maken!

sanne van paassen trans alp

Omdat ik zo last minute had besloten om mee te gaan, hadden we nog niet echt een overnachtingsplek georganiseerd. Dus we besloten om romatisch met nog 180 andere in het kamp te slapen. Dan slaap je in mooie, grote, gymzalen die voorzien zijn van alle faciliteiten. Wat een luxe was dat ūüėČ ! Dan kom je terug van een heerlijke tocht en ga je op zoek naar je tas. Je pompt je luchtbed op en hopelijk is er dan ook nog een vrouwendouche…….

Bedtime…. Je bent super moe en wilt echt gaan slapen. De lampen staan nog aan, lekker fel. Gelukkig heb ik een slaapmakser bij. Dat helpt. De eerste nacht was wennen, wennen aan al die mensen. Aan die man, die zo hard snurkt. Aan de frisse geur die in de slaapzaal hangt. Oeps, ik moet plassen. Hoe vind ik nu de weg naar het toillet? Even goed opletten dat ik niet over iemand heen loop. Gelukkig werd ik hier iedere nacht beter in en sliep ik met de nacht beter. Of kwam dit door de inspanning? ūüėÄ

Weten jullie, ik vond het kamp geweldig!

Ik zou zo weer in het kamp gaan slapen. Misschien wel bizar, ik besef me maar al te goed hoeveel luxe ik gewend ben als ik op pad ben. Mijn vriend vond het nog al bijzonder dat ik er zo van genoot om in het kamp te slapen. Dan besef je maar weer dat je eigenlijk helemaal niet veel nodig hebt om goed te slapen! Soms is het ook wel een beetje mentaal dat je niet in slaap komt. Dat je jezelf druk maakt, dat je perse goed wil slapen….. En weten jullie wat een gezelligheid.Ik heb zoveel lieve mensen leren kennen.Allemaal met dezelfde passie, geweldig! Dat had ik echt niet willen missen! En wat een fijne gesprekken heb ik met hen gehad! Bedankt hiervoor!¬†

Genoeg gepraat over het KAMP.

sanne van paassen trans alp

De Trans Alp was echt geweldig! Mij was verteld dat het niet al te technisch was. Wat een meevaller was het! Ik heb echt genoten van de technische afdalingen en de super gave single tracks! Helemaal gaaf om te merken dat je steeds sneller gaat afdalen en technischer gaat rijden. Tja, misschien komt dat door mijn geweldige fiets: Stumpjumper van Specialized. Deze mountainbike rijdt echt heerlijk! En hoe cool is het, dat je merkt dat je benen geen pijn doen. Heerlijk! En dat je dan ook nog gewoon hard rijdt.

Ik finishte één dag zelfs 3 minuten achter het eerste dames team. Mijn vriend had een rustdag nodig en toen ben ik alleen gaan biken. Best bizar dat je ziet dat je zo dicht achter deze dames zit. Dat is wel een doel van mij geworden, ik wil nog eens de Trans Alp gaan rijden en voor het klassement gaan. Dus op zoek naar een goede teampartner en wie weet tot volgend jaar Trans Alp! Het was echt geweldig, dit had ik niet willen missen!

Hopelijk is deze tocht het einde van mijn tegenslag en kan ik gewoon weer lekker gaan knallen!

 

Heb jij wel eens de transalp gereden? Heb jij er ook zo van genoten? 

 Feel Bioteaful! X Sanne

 

WIL JIJ JE OOK BIOTEAFUL VOELEN? MELD JE AAN VOOR DE  TIPS VAN BIOTEAFUL  

VOLG DEZE BLOG VIA BLOGLOVIN | TWITTER | INSTAGRAM | GOOGLE+| FACEBOOK

Comments

 1. Fijn dat je zo genoten hebt! En dat het goed ging!
  De Transalp heb ik nog niet gedaan, ik heb net de Sudety (6daagse mtb in Polen) achter de rug. Ook heerlijk gefietst en genoten.

  Groetjes,
  Sarah

  • Hi Sarah,
   Dat klinkt ook echt super gaaf! Was deze marathon ook erg gaaf? Heb daar heel goede verhalen over gehoord, dat deze technisch en super mooi is. Ook nog niet zo commercieel. Ben heel benieuwd!
   Liefs

 2. De routes zijn echt supermooi! Afwisselend en technisch echt een uitdaging, dat was het althans voor mij. Je zit bijna voortdurend in het bos en in de bergen, zalig!
  Als je voor de optie slaapzalen kiest, is het echt zeer basic (koude douches, weinig plaats, steeds op verplaatsing moeten om te gaan eten, douchen, enz. ). De hotelformule was heel ok heb ik van horen zeggen.
  Groetjes

Geef je reactie

*