RECEPT: Chocolade Smoothie

chocolade smoothie

Op dit moment ontbijt ik iedere ochtend met een smoothie. Ik vind dit lekker  en hierdoor krijg je meteen een extra dosis groentes en fruit binnen. Ik moet wel zeggen dat ik hier aan heb moeten wennen, maar vind het nu juist enorm lekker! Ik voeg naast groente en fruit verschillende superfoods toe aan mijn smoothies. Ik merk dat hierdoor mijn huid beter wordt en het versterkt mijn immuunsysteem ook. Natuurlijk is dit geen goed referentiepunt, omdat ik vorige winters veel wedstrijden fietste, waardoor mijn weerstand soms wel heel laag was. Maar ik voel me er gewoon goed bij!

Natuurlijk vond ik het al helemaal raar voor het sporten een smoothie te nemen en dan te gaan sporten. Ik had voor mijn gevoel echt vast voedsel nodig om genoeg energie binnen te krijgen om hard te sporten. Ondertussen heb ik verschillende smoothies uitgeprobeerd. Deze smoothie is echt mijn energie topper! Als ik deze smoothie drink voordat ik ga sporten, dan weet ik zeker dat ik genoeg energie binnen heb. Het is een echte powersmoothie! Heerlijk, net een chocolade dessert, alleen dan als smoothie voor in de ochtend. Echt om te smullen!

Maca

In deze smoothie voeg ik maca poeder toe. Maca bevat boordevol vitamines en mineralen. Daarnaast zorgt maca voor meer energie en een beter uithoudingsvermogen. Dit willen toch alle sporters? Tevens verhoogt maca poeder het libido; het is een van de best werkende natuurlijke middelen die de libido doen verhogen (gunstig voordeel).

Cacao

Ook bevat rauwe cacao poeder ook veel voordelen. Het bevat chemicaliën die het antioxidanten niveau in het bloed doen toenemen. Het heeft een positief effect op ons gevoel van welbehagen en helpt te ontspannen door de invloed op de theta hersengolven. Cacao is geweldig voor mensen die problemen hebben met hun slechte cholesterol. Het bevat immers een soort onverzadigd vetzuur, oliezuur genaamd, dat ervoor gekend staat goede cholesterol te doen toenemen. Cacao, bevat flavoïden. Deze hebben een positieve invloed op de elasticiteit van de bloedvaten (Bron: Jesse van der Velden). Kortom genoeg voordelen om een chocolade smoothie te nemen!

Ingredienten:

 • 2 bananen
 • 1 avocado
 • 5 dadels
 • 1/2 tl maca poeder
 • 1 etl cacao nibs
 • 2 etl zonnebloempitten
 • 1 etl rauw cacaopoeder
 • 1 etl gemengde notenpasta
 • 1 cup amandelmelk

Bereidingswijze:

Wel de dadels in heet water. Voeg de dadels, banaan, avocado, zonnebloempitten, cacaonibs en de amandelmelk in de blender en meng het tot een gladde massa. Voeg vervolgens de overige ingrediënten toe en roer het nog eens goed door. Geniet ervan!

Eat Bioteaful!

 

Comments

 1. Ziet er lekker uit! enige is dat het voor een ontbijt voor mij nooit zou kunnen werken.. vroeg op en dan kost dit wel wat tijd helaas.

  Greetzz

  Guy

  • Joh, dat valt best wel mee! Gewoon bananen en avocado in de blender doen en klaar. Gewoon een keertje proberen 😉 Wellicht valt het reuze mee!

 2. Arius bom zegt:

  Ziet er goed uit, ik ga hem proberen

 3. Ahhhh.. dit ziet er zo lekker uit… :O

 4. Thanks!

 5. Ik heb bijna alle ingrediënten ingeslagen op de cacao nibs na. Ik ben van plan om dit vandaag te maken.

 6. Ik maak van deze combinatie een lekkere vegan pudding, maar net iets anders dan jou smoothy. http://sophiesfoodiefiles.wordpress.com/2012/05/13/vegan-banana-avocado-chocolate-pudding/

 7. Dat ziet er lekker uit.
  Is dit recept voor de porties?

 8. Sonja van der Rassel zegt:

  Ook ik ben sinds maart aan de smootie s morgens en ook mij bevalt het prima. Het werk dat je eraan hebt valt best mee.

 9. heerlijk!!, beste Guy, ik moet ook altijd erg vroeg op. misschien een open deur, maar blender sdtaat bij mij standaard op aanrechtik zet alle spullen/ ingredienten , voor zover mogelijk, al afgewogen/gesneden in bakjes klaar en bv amandelmelk maak ik ook al de avond er voor. hoef je de ochtend erna alleen nog maar de banaan en avocado te schillen 🙂

Trackbacks

 1. […] heel erg mooi, misschien komt dit ook wel omdat ik deze smoothie echt te lekker vind. Dit is een chocolade smoothie en echt een […]

 2. […] keer als ik deze foto zie, krijg ik weer trek in de chocolade smoothie! Heb veel leuke reacties gekregen van lezers die deze smoothie hebben gemaakt. Thanks voor het […]

 3. […] is trouwens mijn favoriete hersteldrank! Een chocolade smoothie met een extra schep proteïne […]

Geef je reactie

*