Detox Rituelen

detox rituelen

Zoals jullie waarschijnlijk al gelezen hebben, ben ik aan het detoxen. Omdat ik merk dat ik de afgelopen jaren enorm veel van mijn lichaam heb gevraagd en dat ik heb gemerkt dat mijn darmen af en toe heel raar doen, ben ik aan het detoxen. Ik wil met een zuiver lichaam mijn comeback gaan maken! Wiehoew, wat heb ik daar zin in. Tja, en met een zuiver lichaam moet dat toch zeker gaan lukken?!

Tijdens mijn detox vermijd ik vier weken lang bepaalde voedingsmiddelen. Daarnaast heb ik nog andere rituelen die het detoxen ondersteunen.  Naast gezonde voeding is ontspanning ook een belangrijk onderdeel van een detox. Hier een inzicht in mijn detoxrituelen:

1. Lauw water met citroen

Iedere ochtend begin ik met een glas lauw water met citroen. Citroensap heeft vele voordelen, het bevat veel vitamine C en heeft een positieve invloed op de werking van de lever. De lever speelt een belangrijke rol bij de zuivering van het lichaam. Daarnaast heeft het lichaam veel water omdat je tijdens het slapen vocht verliest.

2. Droogborstelen

Je borstelt met een lichaamsborstel je lichaam voordat je gaat douchen. Met het droogborstelen stimuleer je de doorbloeding en verwijder je de dode lichaamscellen. Tevens is het goed ter voorkoming van cellilutis op je billen/benen. Je huid is het grootste orgaan, dus enorm belangrijk bij het zuiveren van je lichaam!

3. Wissel douches

Eerst douche ik warm en daarna douch ik koud. Dit is natuurlijk behoorlijk wennen, maar uiteindelijk zelfs lekker! Ook dit stimuleert de doorbloeding.

4. Yoga

ME TIME! Erg belangrijk. Voor mij is yoga echt heerlijk. Door mijn blessure heb ik ook gemerkt hoe belangrijk het is dat je soepel bent en blijft. Yoga is voor mij ontspanning, maar ook nog eens super belangrijk, zodat ik lekker soepel in mijn spieren blijf. Iedere ochtend start ik met een sessie yoga. I LIKE!

5. Sauna

Ook is de sauna goed ter bevordering van het afvoeren van afvalstoffen, maar het is natuurlijk ook echt ontspanning. Ik ga niet elke dag naar de sauna, maar ga tijdens mijn detox wel regelmatig. I LIKE!

6. Relaxen

Eigenlijk is yoga en naar de sauna gaan al relaxen. Toch wil ik dit even goed benadrukken. Tijdens een detox ga je je lichaam zuiveren. Daarom is het ook belangrijk dat je jou geest “zuivert”. Pff… wat klinkt dit zweverig! Maar het is belangrijk dat je tijd voor jezelf neemt en iets gaat doen wat je leuk vind. Heb je een boek dat je nog wilt lezen, neem daar lekker de tijd voor 😉

7. Groentesap

Naast het citroensap drink ik ’s ochtends een lekkere zelfgemaakte groentesap. Hierdoor krijg je een shot vitamines en mineralen binnen waar je lichaam heel erg blij van wordt!

8. Psylliumvezels

Om de darmwerking te stimuleren neem ik ’s avonds extra vezels, psylliumvezels. Hierdoor worden je darmen geprikkelt, waardoor je darmen extra gaan werken. Hierdoor zal er een heleboel oude troep los komen. Ik kan je vertellen er komt vanalles los….en hoeveel 😉 Hierdoor zorg je dat je darmen gereinigd worden. Een echte aanrader tijdens het detoxen!
Deze dingen doe ik dus dagelijks zodat ik dadelijk helemaal schoon mijn comeback kan gaan maken! Naast gezonde voeding is ontspanning ook super belangrijk! ENJOY YOUR DETOX!

Doen jullie ook al een van bovenstaande dingen ter ondersteuning van jullie gezondheid?

Eat en Feel Bioteaful!

VOLG DEZE BLOG VIA BLOGLOVIN TWITTER INSTAGRAM GOOGLE+| FACEBOOK

 

Comments

  1. Heerlijk, naar de sauna!

  2. Rianne zegt:

    Hoi Sanne, waarom neem je de physilium vezels savonds in? En niet overdag?

    Groet Rianne

    • Hi Rianne, omdat je lichaam ’s nachts ontgift. Ik voel me er zelf prettig bij. Wie weet is het iets om te proberen. Goed drinken is heel belangrijk! Groetjes

Trackbacks

  1. […] jullie dat je detoxproof heerlijke, echt super lekkere, risotto kunnen eten? Mmmm, dat kan echt! Risotto is echt mijn […]

Geef je reactie

*