Diary #2: Trainen in Gran Canaria

sanne van paassen-7

Nieuwsgierig wat ik deze week heb uitgespookt? Welke trainingen ik heb gedaan? Tja, en ik heb ook wel een paar avonturen beleefd…. Lees snel verder.

Maandag

Yeah, vroeg mijn tas gepakt en op naar het vliegveld! Vandaag ga ik samen met mijn vriend mijn ploeggenootje Jolien vergezellen in Gran Canaria. Een reisdag en een echte rustdag. Niets veel speciaals, een goed boek lezen en genieten om te mogen trainen in het mooie weer!

after wk - febr2-13

Ons bed wordt gebruikt om onze fiets te demonteren…..

Training: Rustdag

 

Dinsdag

Vandaag mijn eerste rustige training op het programma. Omdat ik afgelopen weekend voor het eerst twee koersen heb gereden, is het de bedoeling dat ik het vandaag rustig aan doe. Pff, lastig in zo’n mooie omgeving. Maar wel belangrijk, zodat ik deze week mijn trainingen optimaal kan uitvoeren. Super leuk om vandaag voor het eerst met Jolien in de bergen te fietsen.

cape epic-2

Tja, waarom zitten wij eigenlijk in Gran Canaria? De omgeving is een beetje vergelijkbaar met de Cape Epic. Ik heb me laten vertellen dat er in Zuid Afrika ook veel stenen te vinden zijn en deze zijn er hier enorm veel! Het is even wennen tijdens de eerste afdaling, maar daarna ben je er gewoon aan gewend! Ook de temperatuur doet wonderen!

sanne van paassen-12

 

Training: 2,5 rustige duurtraining (ED1)

 

Woensdag

Het echte trainen mag beginnen! Laten we maar meteen beginnen met de langste track die we op onze gps hebben staan, 95 km. Dat lijkt ons wel een mooie uitdaging! Met een mooie aanloop rijden we zo de bergen in. Mooi dat je hier gewoon drie uur aan een stuk kan klimmen. De klimmen starten geleidelijk en onze track wordt op het einde steeds steiler. We eindigen met een trail omhoog die behoorlijk technisch is. Sommige stukjes moeten we nood gedwongen lopen. Maar ik was eigenwijs….. Iedere keer dat ik af moest stappen, liep ik weer omlaag en stapte weer op mijn fiets zodat ik het toch kon fietsen. Pfff…… Dat moest wel meerdere malen gebeuren, maar ik vond dat een goede techniek training (die wel enorm pittig was!). Gelukkig is het allermooiste kado van een beklimming is een super gave afdaling!

Een lange dag, leuk gezelschap en extra gezellig is dat Hielke ons kwam vergezellen toen wij thuis kwamen.   We zitten hier in een appartement. Heerlijk! Hier kunnen we zelf koken. Vanavond een uitgebreid saladebuffet. YUM!

sanne van paassen-14

Training: 5:20 rustige duurtraining met paar intervals door de technische beklimmingen. 

 

Donderdag

In de bergen is het vandaag donker. Het ziet er naar uit dat het daar mistig is. Dus we zoeken een trail uit die bij de kust blijft. Oke, deze trails zijn qua natuur een beetje saai. Maar qua mountainbiken echt uitdagend! Ze draaien lekker en ideaal om hier mijn blokjes te doen. Het was trouwens maar goed ook dat ik mijn blokjes moest doen. Dan had ik niet zo veel tijd om naar de vele wandelaars te kijken. Lees: bejaarden mensen die in hun BH omhoog lopen. Bizar, dit lijkt echt wel een hype onder oudjes. Echt niet aantrekkelijk!

sanne van paassen-6

Wauw, wat hebben we vandaag een gave trail naar beneden gemaakt! Zoveel rotsen, steil op en af en veel draaien en keren!  Echt genieten. Ik merk dat ik het steeds leuker vind om zo technisch te rijden. Goed teken 😉

Training: 4:20 uur duurtraining (ED2) met 3×10 min tempo intervals (onder het omslagpunt).

 

Vrijdag

Pechdag, baaldag. Ach, eigenlijk stelt dit ook niet zoveel voor….. Ik heb vandaag drie lekken banden gehad in de afdaling. Ik had een snakebite in mijn buitenband. Een scheur in de zijkant van de band, door een scherpe steen. Doordat de melk die in mijn band zat het gat niet kon vullen, moest ik er een binnenband in doen. Aangezien we maar twee patronen bij ons hadden, heb ik aan een Spanjaard gevraagd of hij mijn band op wilde pompen. Dat kon, met een sigrattenpeuk als verbindingstukje. Tja, dat kan gewoon!

sanne van paassen-9

Helaas had ik vervolgens de pech om weer lek te rijden. Weer een nieuwe band en (hoe frusterend..) na 200 meter weer lek. Pfff, de patronen op en nog een lange afdaling te gaan. Ik kon maar een ding doen en naar benenden lopen. Mijn vriend was wel heel lief. Hij had een truck geregeld die me halverwege de afdaling kwam ophalen. Hierdoor hoefde ik maar een half uur te wandelen en had ik maar één blaar…… hihi

sanne van paassen-11

Ach, toch had ik 3,5 uur heerlijk gefietst en was het alleen maar materiaal schade!

Training: 3:30 uur duurtraining (ED1) met een wandeling van ruim een half uur (drie lekken banden….). 

 

Zaterdag

 

Vandaag was het een rustdag voor mij. Even bijkomen van het trainen. Herstellen, maar ook genieten van het mooie weer en het strand. Tijd voor een strand wandeling en het struinen in de duinen. Wauw, wat zijn de duinen mooi!

We moesten ook gewoon gek doen in het zand. Van de duinen afspringen en door het strand rollen. Met als resultaat, heel mijn haren onder het zand. Ondanks een fikse douche was het een woestijn in mijn bed.

Training: Rustdag

Zondag 

Ik mag vandaag weer mijn fiets op samen met Danny op pad die hier op het eiland woont en bikegids is. Het leuke is dat hij mij gaat begeleiden met de MTB vakantie die ik in mei ga organiseren! Hij kent de trails als geen ander en heeft ons super mooie trails laten zien. Gezellig om hem weer eens te zien en bij te kletsen. Ook vergezelde ons twee Zweden waar we leuke gesprekken mee hebben gehad. Bijzonder om te horen dat zij heel de winter 10 tot 15 uur op de tacx in de kelder trainen. Respect!

10993138_820398168026980_2091675993628694475_o

Ohh, en er werd vanavond heerlijk gekookt door de vrouw van Danny! Echte verwennerij.

sanne van paassen-15

 

Training: rustige duurtraining van 4:50 uur met paar noodgedwongen intervals (tja dat heb je hier als je op de MTB op pad gaat). 

 

Zo ik heb heerlijk getraind en heerlijk gegeten (ook heel belangrijk) en het fijne in super leuk gezelschap! Hoe was jouw week? Ook heerlijk getraind?

Eat and Feel Bioteaful! 

 

PS. Volg mij op strava.

 

 

WIL JIJ JE OOK BIOTEAFUL VOELEN? MELD JE AAN VOOR DE WEKELIJKSE TIPS VAN BIOTEAFUL  VOLG DEZE BLOG VIA BLOGLOVIN TWITTER INSTAGRAM GOOGLE+| FACEBOOK

Geef je reactie

*