Fotodagboek Kaapstad

Ons avontuur gaat beginnen! Zondag zijn Jolien en ik vertrokken naar Zuid Afrika. We hebben er bewust voor gekozen om een week voorafgaand aan de Cape Epic hier aan te komen, zodat we kunnen acclimatiseren en ook nog eens goed uitrusten. Daarnaast nemen we ook even de tijd om Kaapstad te verkennen. Mij leek het wel leuk om fotodagboek bij te houden, zodat jullie een idee hebben wat wij hier precies uitspoken. Dit is het dagboek van onze eerste dag. We verkennen de stad en rusten goed uit van de reis. Dit betekend dat we dus nog niet gaan fietsen en alleen maar onze fiets in elkaar zetten.

sanne van paassen-17

Hoe heerlijk is het om je dag te beginnen in het zonnetje! Ik moet nog wat dingetjes invullen om de administratie voor de Cape Epic in orde te maken.

sanne van paassen-18

Wauw, ik heb voor het eerst onze kleren aan! Zo gaaf vind ik ons ontwerp. Veel wit. In deze zonnige omstandigheden ideaal!

sanne van paassen-13

Als je ruim 40 uur op de fiets zit, moet je eten, eten en nog eens eten. Deze repen zijn mijn favoriet! De repen hebben wij gesponsord gekregen van Sportvoedingsland.

sanne van paassen-20

Natuurlijk moet onze outfit ook geshowd worden voor de Tafelberg.

dagboek kaapstad-2Onze banden moeten nog tubeless gemaakt worden. Even naar de fietsenmaker die een compressor heeft. Gelukkig lukt dit meteen!

dagboek kaapstad-4

YUM!

dagboek kaapstad-5Zelfs midden in Kaapstad komen wij een biologische winkel tegen.

dagboek kaapstad-6Ik moest even deze winkel in waar ze wetsuites kopen. Het afgelopen jaar heb ikzelf ook voor het eerst een wetsuite gekocht. Heerlijk vind ik het om in open water te zwemmen. Deze winkel was speciaal voor triatleten. Dat heb ik in Nederland nog niet zo vaak gezien.

dagboek kaapstad-8Wauw, wat een mooie zee!

dagboek kaapstad-9Hij is toch wel onze held van de dag! We begrepen dat we maar beter niet konden gaan fietsen vanuit de wijk waar wij nu verblijven. “Anders wordt je als twee dames gewoon dood geschoten”. Dat je het maar weet 😉 We hadden al een plannetje gemaakt om een auto te huren en in een park te gaan fietsen. Toevallig kwamen we met deze man aan de praat, die zelf een damesteam begeleidt tijdens de Cape Epic. Hij woont in Kaapstad en wil graag met ons gaan fietsen. Hij laat de omgeving bij de tafelberg zien. Hoe gaaf is dat!

dagboek kaapstad-10Wauw, dit was de zonsondergang. Zo gaaf! De zonnestralen gaan nog net over de berg heen. Zo ziet de tafelberg er echt indrukwekkend uit.

Kortom het was een geweldige dag met veel nieuwe indrukken! Gaaf dat we morgen een mooie tocht op de fiets gaan maken.

 

Ben jij wel eens in Kaapstad geweest? Heb jij jezelf wel eens onveilig gevoeld? 

 

Wil je jezelf ook Bioteaful voelen? Meld je dan hier aan voor de wekelijkse updates van Bioteaful.

VOLG DEZE BLOG VIA BLOGLOVIN | TWITTER | INSTAGRAM | GOOGLE+| FACEBOOK

Comments

 1. Hey, leuk om te kunnen meevolgen!!!
  Een droom om ooit ook eens de cape te rijden.
  Veel succes en vooral genieten!
  Groetjes, Sarah

  • Sanne van Paassen zegt:

   Je gaat het lezen hoe gaaf deze race is 😉 Ik heb er reuze veel zin in en ga inderdaad enorm genieten =D

 2. José zegt:

  Ha Sanne, leuk zo’n fotodagboek!
  Die repen zaten dus in die zware tas.
  Staat je goed die nieuwe outfit.
  Nou, veel plezier deze week in Kaapstad.
  Volgende week veel succes gewenst.
  Groeten uit Voorschoten.

 3. super gaaf joh! geniet ervan.

Geef je reactie

*