Mijn ontbijt: Havermout

havermoutpap

Zoals jullie al misschien via facebook of instagram gezien hebben, ben ik op dit moment in Spanje. Lekker aan het trainen in het zonnetje. Dit is echt genieten! Elke dag, gaat het weer een stukje beter met mijn blessure. Wiehoew! Echt een gaaf gevoel. Natuurlijk gaat het niet snel genoeg….. Maar goed werk heeft tijd nodig!

Gisteren had ik trouwens nog een goede daad verricht. Samen met mijn nieuwe ploeggenootjes fietste ik Col de Rates op. Een super mooie klim! Ik fietste voorop samen met Emma en wij waren gezellig aan het klesten. Bijna boven, vloog er een verdwaalde bij onder haar bril. Zij raakte in paniek en wist niet goed wat ze moest doen. De bij had haar net onder haar oog gestoken. De angel zat er nog in. Ik maakte een noodstop en onze ploeggenootjes achter ons wisten niet wat wij gingen doen. Vlug haalde ik de angel uit haar gezicht en zoog vervolgens het vergif eruit. Dat hoort toch zo? Was een vlugge reactie en zag er misschien wel heel raar uit. Maar zo moet je elkaar toch helpen? Hopelijk doen mijn ploeggenootjes dat ook voor mij als mij zoiets overkomt….

Genoeg over mijn avontuur. Helaas heb ik mijn blender niet meegenomen, dus kan hier niet mijn favoriete smoothies maken. Dus dan maar lekker aan de havermout. Havermout is echt een topper en super voedzaam. Echt een goed begin van de dag voor bijvoorbeeld een training. Het zorgt voor langdurige energie!Daarnaast maak je dit ontbijt snel en makkelijk.

havermoutpap

Ingrediënten havermoutpap:

  • 30 gram havermout
  • 125 ml sojamelk of amandelmelk
  • 1 etl rozijnen
  • 1 etl pompoenpitten
  • banaan
  • 1 etl cacaonibs
  • 1 tl kaneel
  • optioneel: honing

Bereidingswijze:
Verwarm op een laag vuurtje de melk. Voeg de havermout en rozijnen hier aan toe en laat het een paar minuten zachtjes koken totdat de pap iets dikker wordt. Voeg vervolgens de in stukjes gesneden banaan, cacaonibs, kaneel en honing hieraan toe.

Variatie:
Je kan aan de havermoutpap ook in plaats van banaan met cacaonibs een appel met walnoten toevoegen. Tevens kan je andere superfoods toevoegen, zoals chiazaad, gojibessen of pompoen- en zonnebloempitten.

Eat Bioteaful

HEB JE DIT RECEPT GEMAAKT? LAAT HET MIJ WETEN @SANNEVANPAASSEN. VOLG DEZE BLOG VIA BLOGLOVIN | TWITTER | INSTAGRAM | GOOGLE+| FACEBOOK

Trackbacks

  1. […] gek, dat ben ik! Ik ontbijt met havermout en bak er bananenbrood van. Daarom kunnen deze havermout koekjes niet ontbreken op dit […]

  2. […] Havermout Zoals jullie al hebben kunnen lezen is havermout mijn favoriete ontbijt als ik in het buitenland ben. Daarom heb ik altijd havermout bij me, dan kan ik ook altijd nog […]

Geef je reactie

*