Zal de hele marathon iets voor mij zijn?

Marathon lopen door sanne van paassen

Vandaag zijn de rollen omgedraaid. Ik ben supporter bij de marathon in Eindhoven. Brr, het is koud. Ik heb mijn handschoenen nodig, terwijl ik naar de trein fiets. Tja, het wordt echt winter. Net als ik de trein uit stap zie ik de snellere marathonlopers het station passeren. Allemaal in korte broek. Ik krijg het er gewoon koud van als ik ernaar kijk. Oke, dat doen wij natuurlijk ook. Gewoon crossen in korte broek. Maar je weet niet hoeveel spul ik op mijn benen smeer om het warm te krijgen. Als ik naar de benen kijk van deze lopers, dan …… zijn ze gewoon rood uitgeslagen van de kou. Brrr.

42 km hardlopen.

Die mensen rennen gewoon 42 km door de stad. Alleen maar hoge flats, asfalt en af een toen een beetje groen. Tja, wat een uitzicht. Oke, ik vergeet alleen het aller belangrijkste. 42 km rennen door een haag vol supporters. Wat moet dat de lopers veel energie geven. Maar in deze omgeving?

Zo op het eerste moment dan is dat niets voor mij. Zo lang rennen midden door de stad.

Ik ben hier voor het supporteren van mijn masseur die de halve marathon gaat lopen. Ik heb toevallig geen wedstrijd en een rustdag vandaag. Mooi weer, dus de ideale kans om bij dit evenement aanwezig te zijn als supporter.

Ik wandel naar de start. Wauw, zoveel mensen die allemaal hetzelfde doel hebben. Hoe gaaf is dat! je voelt de energie. Iedereen is met hetzelfde doel bezig. Iedereen wil zijn eigen tijd verbeteren en een mooie prestatie neerzetten. Een prestatie waar ze al lang voor hebben getraind. Als ik dat zo zie en iedereen is zichzelf aan het voorbereiden, dan gaat het bij mij ook kriebelen. Hoe gaaf zal dat zijn om zo’n prestatie neer te zetten. Toch gaaf om aan zo’n evenement mee deel te nemen. Wauw, dat moet toch een kick zijn om met zoveel mensen samen hetzelfde doel te hebben?

Ik krabbel terug. Misschien is het toch wel heel leuk?

Nee Sanne, jij houdt van modder, explosiviteit, een tactisch spelletje, technische dingen, extreme dingen. Weet je dat wel zeker?

Weet je, je krijgt gewoon energie als je aan zo’n evenement mee doet. Hoe gaaf zou het zijn om je eigen record te verbeteren? Met zoveel mensen? En volgens mij maakt het dan helemaal niet uit of je dan zo’n saaie route hebt en alleen maar over asfalt loopt. Een race is een race.

Oké, misschien ga ik toch wel eens een marathon lopen als ik over een aantal jaren “uitgefietst” ben. Sowieso is een deelname aan een hele triathlon een droom van mij, dus dan moet ik er sowieso aan geloven.

Ik heb respect voor jou als je de hele (of halve) marathon hebt gelopen! Toppertje dat je bent!

Feel Bioteaful,

Liefs Sanne

Nieuwsgierig naar mijn avonturen? Vergeet mij niet te volgen op Facebookinstagram en twitter.

 

Geef je reactie

*