Lekke banden en mooie etappes

cape epic-14De eerste twee etappes in de Cape Epic zitten er al op. Die werden verreden met twee uitersten, namelijk regen en warmte. “Gisteren reden we een super snelle massa start met helaas enkele valpartijen”, laat Sanne weten. “Maar wat was het gaaf om met zo’n massa te starten, over grindpaden te rijden, met enorm veel stof en daarbij slecht zicht door de combinatie met de opkomende zon. Helaas hadden wij al na tien kilometer de pech dat we lek reden. Onze bommetje adapter werkte helaas ook niet, waardoor we die aan een ander moesten vragen. Voordat er echter iemand stopte was er al heel wat tijd verstreken. Tja, er rijdt geen ploegleiderswagen achter.”

Maar Sanne en Jolien konden hun weg vervolgen. “We hebben vervolgens lekker ons tempo gepakt en zijn weer gaan rijden. Onderweg merkten we dat het niveau tussen ons wel verschillend is. Niet gek, omdat Jolien vier weken geleden haar pols heeft gebroken. Gelukkig heeft ze daar nu geen last van. Een tweede lekke band maakte onze dag compleet. Met veel vertraging onderweg werden we elfde.”

Dinsdag werd een dag met het betere klimwerk. “Een super mooie dag”, vertelt Sanne. “Met een lange en voor de rest korte klimmen. Bergop probeer je uit de wind te zitten en dan in een flow de afdalingen doen. Daarbij moet je er vooral voor zorgen dat je als team heel blijft. We hebben de klim dan ook op eigen tempo gereden. Op de vlakke stukken reed ik op kop en probeerde ik Jolien uit de wind te houden. Voor zover dat nu heeft, want ze is bijna een kop groter. We werden vandaag tiende, staan nu elfde in het klassement en hebben als doel om sowieso de top tien te halen.”

Afzien
Ook Jolien geniet volop van de Cape Epic. “Wat een gaaf avontuur dit”, zegt ze. “Maar afzien is het! Sanne is super in vorm en fietst fluitend voor me uit, terwijl ik hijgend in haar wiel zit. Vooral de eerste etappe viel me erg zwaar. 2800 hoogtemeters, een val in het begin, dertig minuten wachten met pech, regen en 115 kilometer zwoegen. Vandaag was het een stuk beter. Ik heb erg genoten van alle mooie single tracks en relaxed gereden. En we beginnen steeds beter op elkaar ingespeeld te raken. Het is super gaaf om dit samen te doen!”

Comments

  1. Hans joosten zegt:

    hoi Sanne en Jolien.

    Super dames wat jullie laten zien.
    Laat je niet gek maken en ga door in je eigen tempo.
    Dan kom je zeker bij de eerste 10.

Geef je reactie

*