Mijn eerste zwemloop is een feit!

Zwemloop mijn eerste

Zal ik het er toch maar op gaan wagen? Een zwemloop? Zou dat wel lukken? Vol twijfels schrijf ik mezelf in. Want zwemmen en hardlopen, zijn twee sporten die ik maar af en toe deed voor de ontspanning. Zal ik dat willen verbinden aan een tijd, aan competitie? Heb ik daar wel zin in?

Natuurlijk!

Samen met andere leden van mijn club ging ik op pad naar de zwemloop in Venray. 1km zwemmen en 10km lopen. Hoe zal dat gaan?

presentator Sanne van Paassen

Aangezien dat ik de avond van te voren mijn debuut had gemaakt als presentator. Was het niet de meest ideale voorbereiding. Ik had een korte nacht en de hele avond op hoge hakken geparadeerd. Niet ideaal. Maar ach, het gaat toch om die lol 😉 En die had ik!

Stiekem was ik ’s ochtends toch wel een tikkeltje onrustig. Hoe zal dat gaan als je afgezien hebt in het water, je loopschoenen aantrekt en dan moet gaan lopen? Kan ik überhaupt wel het lopen in delen? En wat voor tijd zal ik zwemmen?

Nou het was echt enorm leuk! Moest zo om mezelf lachen…. Ik zwem natuurlijk teveel baantjes. Ze tikte op mijn hoofd en dit had ik niet goed gevoeld… Oei. Maar ondanks dat was ik toch happy met mijn tijd. Net onder de 19 min. Dus als ik op tijd uit het water was gekomen was dat waarschijnlijk 18:05 zijn geweest. Niet slecht voor een beginneling. (Al zeg ik het zelf).

Balen. Maar ach, niets aan te doen. Dan maar eens rustig de tijd nemen om mijn voeten af te drogen. Vooral ook goed tussen je tenen. Want stel je voor als je schuurplekken krijgt…

Toen kwam het looponderdeel. Ik vloog over de eerste kilometers heen. Wauw, wat voelde dat soepel. Totdat ik de eerste streep passeerde en mezelf besefte dat ik deze ronde in totaal vier keer moest doen. Ai, misschien moet ik het toch een beetje tactische gaan indelen. Even iets gas terug genomen. Uiteindelijk word ik de één na laatste ronde ingehaald door de eerste man. Hij was zo diep aan het gaan. Door hem werd ik geïnspireerd om toch nog maar even alles eruit te persen in mijn laatste ronde.

Auw. Even alles eruit en lekker diep gaan. Uiteindelijk kom ik al genietend over de streep in een tijd van 1:03:59.

Toch wel leuk zo’n sportdag!

Gave van deze sport vind ik de strijd met mezelf. Het is niet zozeer een tactisch spelletje met de ander, maar vooral met jezelf. Hoe zorg je ervoor dat je zo snel mogelijk wisselt en zo goed mogelijk je race indeelt. En in mijn geval….. het juiste aantal kilometers zwemt.

Op naar de volgende! Heb jij nog tips voor mij? Welke zwemloop of triatlon zou ik moeten gaan doen? 

Liefs Sanne

Comments

 1. Hi Sanne; 31 juli Ironman Maastricht goed idee ?. .. Dan kom ik je aanmoedigen! Grtz Eric

 2. Willem Jan zegt:

  Triathlon Cuijk op 3 juli en natuurlijk de Tri-Ambla op Ameland als offroad specialist 😉

 3. René Vosters zegt:

  Hoi Sanne,

  Je haakte keurig aan. Dat motiveerde mij om nog even gas te geven.

  Sterk zwemnummer voor een eerste keer. Mooie tijd!

  Succes met de triathlons komend seizoen. Beloofd nog wat als het fietsonserdeel er ook nog bij komt….
  Mvg,

  René

 4. In Oud Gastel wemelt het van de (ex-)wielrenners op de triatlon. Komt omdat daar als enige de 1/3e afstand wordt gedaan in Nederland. Da’s: niet al te veel zwemmen en lekker veel fietsen en lopen. 25 juni is het te doen. Rene is er meestal ook.

Geef je reactie

*