RECEPT: Andijvie stamppot met zoete aardappel

andijviestamppot recept

Vind jij andijvie ook zo saai? Vroeger aten wij dit nooit en heb deze groente echt moeten leren eten. Nu kreeg een andijvie en heb ik een heerlijke stamppot proberen te maken. Moet zeggen, het is gelukt! Om er een beetje extra smaak aan te brengen, doe ik uien, rozijnen en gebakken spekjes door de stamppot. Daar wordt deze echt verrukkelijk van!

Vooral met dit weer is stamppot heerlijk en erg voedzaam!

Ingrediënten voor drie personen

  • 1 krop andijvie
  • 700 gram zoete aardappel
  • 1 hand zoete aardappel
  • 100 gram biologische spekjes
  • 1 handje rozijnen
  • 3 uien
  • peper, keltisch zeezout en nootmuskaat

 

Hoe maak je het?

Schil de zoete aardappel en snijd deze in kleine stukjes. Kook de zoete aardappel in 15 minuten gaar.

Snijd ondertussen de uien in plakken en bak deze glazig. Bak vervolgens de spek tot dat ze lekker knapperig zijn geworden. Snij de andijvie fijn en was deze goed.

Giet de zoete aardappels af en bewaar een klein beetje van het kookvocht. Pureer de zoete aardappels en voeg indien de aardappels te droog blijven het extra kookvocht toe (bij mij was dit niet nodig). Schep de uien, handje rozijnen en andijvie goed door elkaar is totdat alles goed gemengd is. Door de warmte slinkt de andijvie. Breng uiteindelijk de stamppot op smaak met peper, zout en nootmuskaat.

Ik heb deze stamppot gegeten met een biefstukje. Heerlijk!

recept andijvie met zoete aardappel

Eat Bioteaful!

Liefs Sanne

Nieuwsgierig naar mijn avonturen? Vergeet mij niet te volgen op Facebookinstagram en twitter.

Comments

  1. Mmm, wat een lekker maaltje !

  2. Natascha zegt:

    Onder de ingrediënten staat 700 gram zoete aardappel en hand he zoete aardappel. Wat moet dit eigenlijk zijn?

Geef je reactie

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.