RECEPT Boekweitpannenkoeken

boekweitpannenkoek

Tijdens het detoxen eet je glutenvrij. Mijn detox zit er net op, maar ik blijf toch zoveel mogelijk glutenvrij eten. Ik merk dat dit gewoone en heel positief effect heeft op mijn darmen en winderigheid ;). Deze boekweitpannenkoeken zijn echt ideaal! Heerlijk als je thuis komt van het trainen, je zou deze pannenkoeken kunnen eten met lekkere honing. Deze boekweitpannenkoeken zijn ideaal als broodvervanger. Je zou een flink aantal pannenkoeken kunnen maken en deze vervolgens invriezen. Dan heb je altijd een voorraad in huis.

Boekweit

Boekweit is een glutenvrij pseudograan. Het heeft een lage glycemische index, wat ervoor zorgt dat je bloedsuikerspiegel niet snel stijgt, waardoor je minder snel trek hebt! Boekweit bevat meer eiwitten dan graansoorten en het bevat veel lysine en arginine. Dit zijn aminozuren. Arginine zorgt onder andere voor een sterker afweersysteem en het helpt je spieren beter te functioneren. Lysine is nodig voor het herstel van weefsel en de aanmaak van enzymen, hormonen en antilichamen (Bron).
Misschien is het een beetje raar, maar je zou deze pannenkoeken ook kunnen gebruiken als wrap. Als  je deze hartig belegd met avocado, zongedroogde tomaten, geitenkaas en rucola sla. Echt smullen!

boekweitpannenkoek

Ingrediënten Boekweitpannenkoek of Boekweitwrap

  • 1/2 liter plantaardige Melk, bijvoorbeeld Amandelmelk
  • 150 gram Boekweitmeel
  • 2 Eieren
  • 1/2 tl Kaneel
  • Kokosolie om in te bakken

Bereidingswijze

Voeg de melk, het meel, eieren en kaneel samen in een kom en klop het beslag goed door, totdat er geen klontjes in zitten. Zorg dat de pan goed is verwarmd, voordat je het de kokosolie in doet. Bak hier vervolgens lekkere pannenkoeken. Ik heb één soeplepel gebruikt voor één pannenkoek.

Tip: Als het moeilijk is om hele pannenkoeken te bakken, dan is het slim om minder deeg te gebruiken, waardoor er kleinere pannenkoeken ontstaan!

Weetje: Boekweitmeel kan je tegenwoordig gewoon in de supermarkt kopen. Bij de pannenkoekenmix kan je boekweitmeel van Koopmans vinden. 

Eat Bioteaful! 

Wil je jezelf ook Bioteaful voelen? Meld je dan hier aan voor de wekelijkse tips van BIOTEAFUL.

VOLG DEZE BLOG VIA BLOGLOVIN TWITTER INSTAGRAM GOOGLE+| FACEBOOK

Comments

  1. Ik heb deze lekkere boekweit pannenkoeken gemaakt & vond ze super lekker! Yum yum yummmm! 🙂

  2. Hoi, wil voor mijn kleindochters glutenvrije pannenkoeken bakken.
    Heb de Koopmans bij AH gehaald; hier staat itt jouw recept op, dat er ook zelfrijzend bakmeel in moet??? Wat is wijs?

Trackbacks

  1. […] je gaat sporten te eten. Je eet ongeraffineerde suikers zoals, havermout, speltbrood, roggebrood, boekweitpannenkoeken, quinoa, ronde zilvervliesrijst of spelt/volkorenpasta. Mijn favoriet voor een wedstrijd is echt […]

Geef je reactie

*