RECEPT glutenvrij Detoxbrood

detoxbrood

Sinds korte tijd ben ik in mijn dorp actief om Kek! fietsclub De Peel op te richten. Met deze groep zullen we dan wekelijks een stuk gaan touren. Kek! staat voor Kletsen en Kilometers. Een super leuk initiatief, voor en door vrouwen. Wij hebben toch geen mannen nodig om samen gezellig te gaan fietsen?!

Oké, jullie zullen misschien wel denken, “Daar heb jij toch helemaal geen tijd voor?”. Natuurlijk ben ik op dit moment hard aan het trainen voor mijn comeback. De afgelopen periode heb ik gemerkt dat ik het heel leuk vind om met recreatieve sporters om te gaan. Zij inspireren mij om lekker ontspannen met mijn sport om te gaan. Daarnaast vind ik het super leuk en krijg ik super veel energie van als ik andere mensen kan inspireren en motiveren om lekker te gaan sporten!  Vandaar 😉

www.gezondweten.nlik de grote motivator achter Kek! De Peel. Super leuk, want ook zij heeft een passie voor voeding (zij is www.gezondweten.nl) en heeft een achtergrond in de wielersport (deelgenomen aan de Olympische Spelen in Athene!). Samen gaan wij dus onze krachten bundelen. Van haar heb ik dit lekkere recept gekregen.

Onderstaand recept is voor een super gevuld brood, of cake. Net zoals je het wilt eten.  Echt heerlijk! Zelf had ik geen quinoa in huis en heb ik het met zilvervliesrijst gemaakt. Ook lekker! Daarnaast stond in het orginele recept dat er perendiksap in moest. Dit heb ik vervangen voor honing. Tijdens onze introductie avond van Kek! De Peel was deze cake/brood echt de favoriet! En dit brood is nog een detoxproof! Het proberen waart 😉

detoxbrood

Ingrediënten:

 • 100 gr Quinoa of Zilvervliesrijst(afspoelen en eerst koken)
 • 100 gr Havervlokken fijn
 • 100 gr Boekweitmeel
 • 100 gr Hazelnoten
 • 100 gr Amandelen
 •  125 gr Rozijnen
 • 75 gr Abrikozen
 • 2 etl. Cranberries of Goijbessen
 • 3 tl Kaneel
 • 2 tl Vanillepoeder van vanillestokje
 • 2 etl Sesamzaadjes
 • 2 etl Pompoenpitten
 • 2 etl Zonnebloempitjes
 • 2 etl Honing
 • 2 dl Water
 • Kokosolie voor invetten bakblik

Bereidingswijze
1. verwarm de oven voor op 180°C
2. rooster de hazelnoten
3. meng alle droge ingrediënten goed
4. voeg de honing en het water toe en meng tot een smeuïg geheel
5. doe dit in het ingevette bakblik en bak het 30 minuten
6. laat de cake afkoelen
7. de cake leent zich goed om te bewaren, de smaken zullen dan nog verder ontwikkelen.

Tip: je kan de cake ook invriezen!

detoxbrood

Eat Bioteaful!

VOLG DEZE BLOG VIA BLOGLOVIN | TWITTER | INSTAGRAM | GOOGLE+| FACEBOOK

Comments

 1. He Sanne, ziet er super lekker uit, maar ben zelf niet zo’n boeweit fan. Waarmee zou ik dit kunnen vervangen?

 2. Hoi Sanne,

  War een fantastisch recept. Ik laat de hazelnoot en sesamzaad weg ivm m’n allergie. Maar misschien rauwe cacao brokjes er voor in de plaats. Ik ga m testen!
  Groet Rianne ( kek Amersfoort)

 3. Hoi Sanne, ik heb de cake mogen proeven tijdens de informatieavond van KEK en ik vond hem heerlijk. Ik heb er inmiddels zelf ook al 2 gemaakt en ook mijn visite vond de cake heerlijk. Dankjewel voor het recept en tot zondag!

 4. Heerlijk! Ik vind het ook lekker met oude kaas of geitenkaas erop. Maar puur ook helemaal geweldig. Bedankt voor de inspiratie!

 5. Jacqueline zegt:

  Hoi Sanne,

  Ik heb de cake gemaakt. Smaakt erg goed, alleen brokkelt hij erg. Had er geen ei door gemoeten?

 6. Astrid Rietveld zegt:

  Heerlijk! Geen wijnsteenbakpoeder of zo?

 7. De 100 gram zilvervliesrijst, is dat gekookt of ongekookt afgewogen?

 8. Gisteravond deze cake gemaakt met zilvervliesrijst. Een heerlijke traktatie met een dun laagje roomboter… 🙂

 9. Gwendolyn zegt:

  Heb m ook vandaag gemaakt met wat eigen aanpassingen, maar hij is echt heerlijk!! Een blijvertje, ideaal voor het sporten!!!

 10. Zou je deze ook in de wonderpan kunnen bakken? ik heb een combimagnetron maar moet veel weg gooien, krijg het maar niet goed gaar, van alles al geprobeerd, hogere temp, en korter, lagere temp en langer, wil niet echt lukken.

 11. Hoi kan ik ook ipv boekweitmeel speltmeel gebruiken?

  Groet

Trackbacks

 1. […] brood (dat is zo lekker!) Tips: bananenbrood, detoxbrood en het life changing […]

 2. […] het voor een heerlijk frisse smaak! Heb je ook al eens dit speltbrood gemaakt? Of dit heerlijke detoxbrood […]

Geef je reactie

*