RECEPT: Meest simpele koekjes ever!

simpele koekjes drie ingrediënten

Soms heb je zin in iets lekkers. Iets lekker en dat nog ook eens gezond is! Dit was voor mij echt een uitprobeersel, maar uiteindelijk super lekker geworden. Vooral als ze net uit de oven komen. Tja, maar hoe kom je erbij om dit zo uit te proberen? Ik was in Spanje op trainingskamp. Ik verbleef in een huis van de ploeg dat echt super groot is, in mijn uppie. Hier kon ik lekker voor mezelf koken (en bakken). Alleen was ik daar een paar dagen ziek. Lees hier mijn verhaal hierover. Maar wat doe ik het liefste als ik ziek ben? Niets 😉 Maar ook vind ik het toch fijn om dan de keuken in te duiken. Dat is zo ontspannend voor mij. Ik had daar niet veel voor handen, dus dan moet je maar wat improviseren. Het gebruik van een maatbeker in plaats van weegschaal en beperkte ingrediënten. 

Wel had ik daar havermout (dat is op dit moment echt mijn favoriete ontbijt!) en banaan. Dus experimenteren maar….

En lekker dat het was!

Uiteindelijk is dit een heel gezond koekje geworden met maar drie ingrediënten. Natuurlijk kan je het nog lekkerder maken met wat extra’s.

 

gezonde koekjes

Ow ja, ik weet het. Het zijn oer lelijke foto’s, maar ik wilde deze toch graag met jullie delen!

Ingrediënten:

  • 500ml havermout (oeps, ik had geen weegschaal. Maatbeker gebruiken kan ook gewoon!)
  • 1 ei
  • 1 banaan

Optioneel:

Bereidingswijze: 

Verwarm de oven op 175 graden. Prak de banaan en doe er havermout en het ei erbij. Maak er mooie koekjes van. Ik gebruikte 1 etl. deeg voor 1 koekje.  Bak de koekjes 10 minuten totdat ze knapperig zijn!

Deze zijn echt zo makkelijk, gezond en nog eens lekker ook! Dus goede tip om deze te maken 😉

Wat zijn jouw favoriete koekjes? 

 

WIL JIJ JE OOK BIOTEAFUL VOELEN? MELD JE AAN VOOR DE WEKELIJKSE TIPS VAN BIOTEAFUL  VOLG DEZE BLOG VIA BLOGLOVIN TWITTER INSTAGRAM GOOGLE+| FACEBOOK

Comments

  1. ik ga deze ook eens proberen.

    zelf maak ik ze altijd zonder ei. 50 gram havermout en 1 banaan. en dan nog wat lekkers erdoor zoals pinda’s of cacao of kokos of of of… alles

    maar me favoriete koekje is een mergpijpje haha. mocht je daar ooit een gezonde versie van tegen komen. let me know!!!

Geef je reactie

*