RECEPT: Yoghurt Speltbrood

soda speltbrood-1

Brood¬†bakken is eigenlijk helemaal niet moeilijk. Het lijkt erg lastig om brood te bakken, maar het is gewoon een kwestie van doen! Tja, als ik brood kan bakken, dan kan jij dat ook ūüėČ Het liefst eet ik glutenvrij. Echter ik heb ervaren dat ik zo af en toe wel spelt verdraag. Spelt is een oergraan en is minder doorgeteld dan tarwe.¬†Naar mijn gevoel bevat spelt meer voedingstoffen. Ik merk dat ik langer een voldaan gevoel heb en dat het beter is voor mijn darmen. Tja, dit is echt mijn gevoel!¬†Wat is jouw ervaring met spelt?

Dit brood heb ik gebakken met yoghurt. Yoghurt in combinatie met baksoda zorgt ervoor dat het brood rijst. Daarnaast zorgt het voor een heerlijk frisse smaak! Heb je ook al eens dit speltbrood gemaakt? Of dit heerlijke detoxbrood gebakken?

Ingredi√ęnten Yoghurt Speltbrood

 • 4oo gram volkoren speltmeel
 • 400 gram yoghurt
 • 2 eieren
 • 2 tl¬†baksoda
 • 2 handen rozijnen
 • 2 handen gemengde noten
 • 1 etl kaneel

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 220 graden.

Vet het bakblik in met kokosolie of bekleed het met bakpapier (zelf vind ik bakpapier ideaal).

Mix in een kom het speltmeel en bakingsoda goed door elkaar. Voeg hieraan de eieren en yoghurt toe en meng met een lepel of een garde alles goed. Voeg de rozijnen, noten en de kaneel toe en maak van alles een deeg bal. Doe de deeg in de bakblik en plaats het brood ongeveer 30 minuten in de oven.

 

Eat and Feel Bioteaful!

 

 

WIL JIJ JE OOK BIOTEAFUL VOELEN? MELD JE AAN VOOR DE WEKELIJKSE TIPS VAN BIOTEAFUL  VOLG DEZE BLOG VIA BLOGLOVIN | TWITTER | INSTAGRAM | GOOGLE+| FACEBOOK

Comments

 1. Kun je hiervoor ook Griekse of Turkse yoghurt gebruiken?

  • Sanne van Paassen zegt:

   Volgens mij moet dat ook lukken. Ik heb het zelf nog nooit geprobeerd. Gewoon doen zou ik zeggen en dan weet je het ūüėČ Zo ontstaan mijn recepten ook!

 2. Mmmm, heerlijk. Super gelukt! Ik heb alleen de noten vervangen door zonnebloempitten, pompoenpitten, wat lijnzaad en wat chiazaad.

 3. Ginette Jansens zegt:

  Hoi! Eerlijk gezegd vind ik het speltbrood van Paul Hollywood ècht ok. Het ruikt lekker, en lijkt erg sterk op een roggebroodje. Het wordt gemaakt met 500 g volspeltmeel, 300 ml water, 7 g gist, 6 g zout. Stevige mooie sneetjes, geen cake-achtige toestanden.
  Nu ben ik op zoek naar een havermoutbrood, zonder eieren (cholesterol!!) en als ik het op het net allemaal lees, denk ik dat ik half spelt half havermout ga moeten maken. ..

  • Sanne van Paassen zegt:

   Hoi Ginette, succes met jouw zoektocht naar havermoutbrood. Ik heb op mijn blog een recept voor havermoutvijgenbrood staan. Wellicht is dat iets voor jou ūüėČ Groetjes!

 4. Yogurt speltbrood gemaakt en dit was echt super lekker!!
  Wel een paar wijzigingen aangebracht. Een ei extra want die waren klein, handje walnoten en de oven op 175 gr en rond 50 min . Mooi groot en bruin geworden.

 5. Pascalle zegt:

  Heerlijk brood, al vaak gemaakt met griekse yoghurt.
  Maar zou ik een deel speltmeel kunnen vervangen door roggemeel?

Geef je reactie

*