Rode linzensoep

recept rode linzensoep

Iets wat ik handig vind is dat er altijd iets in de koelkast staat wat ik snel klaar kan maken. Vaak zorg ik ervoor dat ik een spread of ingrediënten voor een lekker salade in huis heb. Maar ook soep is iets wat ik regelmatig op het vuur het staan. Ook tijdens de detox maak ik regelmatig soep. Heerlijk! Lekker met een rijstwafel met avocado en geitenkaas! Daar kan ik echt van genieten.

Als boullion let ik er wel goed op dat ik bouillon heb zonder toegevoegde gist. Vaak zit er in bouillon blokjes E621 toegevoegd. Door dit E-nummer kunnen verschillende klachten ontstaatn, zoals het door eten (niet kunnen stoppen met eten), veroorzaken van hoofdpijn, zweten, hartkloppingen, misselijkheid en pijn op de borst. Voor E621 zijn verschillende schuilnamen te vinden, dus let goed op de ingrediënten lijst. De schuilnamen zijn onderandere: monosodiumglutamaat, nononatriumglutamaat, glutamaatzuur, smaakversterker, aroma, gistextract, gist, gehydroliseerd eiwit, vetsin. Dit E-nummer komt ook veel voor in Chinese gerechten. Zelf vermijd ik dit E-nummer liever!

Ingrediënten Rode Linzensoep

 • 2 stuks Uien
 • 2 stuks Knoflook
 • 3/4 cup Rode Linzen
 • 1,5 liter Bouillon
 • 4 stengels Bleeksekderij
 • 2 stuks Bosui
 • etl Kokosolie

Bereidingswijze

 1. Snijd alle ingrediënten fijn.
 2. Bak de uien en knoflook glazig in kokosolie.
 3. Voeg de Bouillon hieraan toe en breng dit aan de kook. Kook de linzen in 25 minuten gaar.
 4. Voeg de laatste 10 minuten de bleekselderij aan toe.
 5. Net voor het serveren kunnen de bosuitjes eraan toe worden gevoegd.

Eat Bioteaful! 

VOLG DEZE BLOG VIA BLOGLOVIN TWITTER INSTAGRAM GOOGLE+| FACEBOOK

Comments

 1. E-nummers is gewoon troep, maar het word steeds moeilijker eraan te ontkomen in de super! helaas..

  Greetzz,

  GUy

  • Sanne zegt:

   Daar heb je helemaal gelijk in, steeds lastiger. Maar het kan, goed zoeken. In de natuurwinkels vind je boullion zonder e-nummers.

 2. Cindy zegt:

  het dringt tot steeds meer mensen door dat je e-mnummers en vooral aspartaam en glutamaat moet vermijden. Ook de producenten merken dit, vandaar dat er steeds meer geadverteerd wordt met “vrij van smaakversterker”(o.a. Struyk bouillon :-)) en met stevia-gezoete producten. Toch een goede zaak, alleen het blijft opletten op de kleine lettertjes..

Geef je reactie

*