Trainingsweek #15: Herstellen van de Jetlag

Even een kletsblogje. Want van een flinke trainingweek kan ik niet praten. Ik ben afgelopen woensdagochtend namelijk terug gekomen uit Quatemala. Wauw, wat een belevenis om daar de bruiloft van een van je beste vriendinnetjes mee te maken. Super, super lastige beslissing. Maar een beslissing waar ik totaal geen spijt van heb gehad. Oké, een EK rijden is ook wel heel gaaf. Maar zeg nou zelf, op deze locatie wil jij toch ook wel een bruiloft bijwonen? 

guatamala-2

Bruiloft in Guatamala

Wat een bijzonder land. Totaal anders als dat wij gewend zijn. Iedere keer besef ik me als ik hiervan terug kom dat wij ons enorm gelukkig moeten prijzen! Dat wij in Nederland, Europa, wellicht meer voor de buitenwereld leven. Als moet groter, mooier, sneller etc… En stiekem doe ik daar zelf ook aan mee. Samen met mijn vriend hebben wij namelijk een nieuw mooi, en ja, ook groter huis gekocht. Een huis waar wij de rest van ons leven in blijven wonen. Denken wij nu tenminste 😉

De mensen in Guatemala zijn allemaal zo lief. Jammer dat ik de taal niet spreek. Nu toch maar eens duolingo op mijn telefoon geïnstalleerd, zodat ik Spaans kan gaan leren (App, waarmee je een andere taal kan leren). Dit heb ik namelijk ook nodig tijdens mijn mountainbike vakantie in Ronda.

Wat was de bruiloft prachtig. Gave locatie, mooi bruidspaar, lekker eten, gave openingsdans, prachtig weer en vriendelijk mensen. Wat wil je nog meer? Mij vielen er wel een paar dingetjes op. Te laat komen op een bruiloft kan prima. Op de kaart stond dat de ceremonie om half 12 begon. Mij was wel al door mijn vriendinnetje ingefluisterd dat dat 12 uur zou worden. In werkelijkheid kwart voor 1 en toch kwamen er mensen tijdens de ceremonie binnen gedruppeld. Bijzonder! Bellen kan ook prima… En het bruidspaar heeft ongeveer de hele dag voor de lens van de fotocamera gestaan. Ow ja, en mijn filmcamera.

Gaaf om zo een bruiloft in een andere cultuur mee te maken. Genoten en lekker gerelaxed.

Mijn trainingsweek

Natuurlijk ging ik naar Guatemala zonder fiets. Maar mijn hardloopschoenen zaten wel in mijn koffer. Ik heb daar twee keer een goede looptraining gedaan, bergop. Tevens veel gewandeld en nog een keer een flinke core stability training gedaan met krachtsoefeningen. Dus van complete rust kan je niet spreken. Het was wel opletten dat ik niet te veel zou doen, want ik had te maken met een jetlag en een hoogte van 2200m. Stiekem ben ik gewoon op hoogtestage geweest 😉

Woensdag kwam ik thuis. Wat had ik mijn fiets gemist! Door even afstand te nemen van het fietsen, krijg je juist zoveel meer zin om te biken. Ik had prima geslapen in het vliegtuig. Dus ben ’s middags lekker gaan biken met een groepje oude mannen. Er reed een man mee die 2,5 keer zo oud is als mee. Ja, je rekent het goed uit 😉 Ruim 2 uur gefietst op een lekker tempo.

Donderdag gingen mijn vriend en ik met de plaatselijke fietsenmaker biken. Lekker spelen in het bossen. Pff, vandaag viel het me op dat  mijn benen behoorlijk stijf waren. Mijn wielen leken wel vierkant. Ik wilde best wel een ronde maken, maar mijn benen wilde niet niet. Dus goed naar mijn lichaam geluisterd. Toen we het rondje van Helmond hadden gereden zijn we weer richting huis gedraaid. Ruim 1,5 uur gefietst.

Vandaag wilde ik niet teveel hooi op mijn vork nemen, omdat ik zondag hard wil knallen en totaal jetlagloos wil zijn. (Is dat een woord? Ik wil in ieder geval van mijn jetlag af zijn…). Dus ben ik met het oog op Koksijde in het zand gaan spelen. Genoten om zo door het zand te banjeren.

Foto’s

Daarnaast een paar leuke foto’s die ik met jullie wil delen van mijn Gautemala avontuur:

guatamala-1

guatamala-4 guatamala-5 guatamala-7 guatamala-8

Toch bijzonder om zo midden in het seizoen een break te nemen. Maar ik moet zeggen, ik heb nu weer reuze veel energie om er volle bak tegen aan te knallen! Even afstand van iets nemen, zorgt ervoor dat je weer volledig gefocust bent! Zondag zal ik in Asper Gavere weer gaan knallen!

Neem jij wel eens afstand van iets waar je enorm veel mee bezig bent? Heeft dat bij jou ook positieve invloed? 

Tot dan,

Liefs Sanne

Feel Bioteaful!

Geef je reactie

*