Voordelen van Citroensap

detox citroensap

Iedere ochtend start ik met een glas citroensap. Dit is de ideale start voor jouw lichaam! Het is lekker, vult vocht aan en ondersteunt de detox. Wat wil je nog meer? Op het begin is het misschien wel even wennen, maar uiteindelijk is zo’n frisse start echt heerlijk! Ik krijg vaker de reacties, dat mensen er zelfs minder energie door krijgen. Dit komt doordat citroensap het ontgiftingsproces ondersteunt. Als je minder energie krijgt, wil dit zeggen dat jouw lichaam bezig is het met het ontgiften. Dus schiet niet in de stress en wees lief voor jouw lichaam! Ja, I know, dat is soms lastig. Je wil meteen resultaten zien, maar heb geduld. Zie dat als je minder energie krijgt, dit juist als teken dat jouw lichaam hard aan het werk is en dat je deze detox echt nodig hebt. Geef jouw lichaam rust en neem voedingstoffen tot je die het ontgiftingsproces ondersteunen.  Uiteindelijk ga je merken dat de start van citroensap echt ideaal is voor jouw lichaam.

De voordelen van citroensap op een rijtje

1. Stimuleert je spijsvertering, doordat de galproductie in je lever verhoogt.

Je huid gaat daardoor stralen. Door de vitamines in citroensap vertraagt dit rimpelvorming. Tevens bevat citroensap blekende stoffen waardoor dit bijdraagt aan het vervagen van littekens.

2. Positieve invloed op jouw bloedsuikerspiegel.

Citroenen bevatten de stof pectine. Dit is e
en voedingsvezel die bijdraagt aan het verzadigingsgevoel, suikers worden langzamer opgenomen in je bloed. Hierdoor schommelt je bloedsuikerspiegel minder.

 

3. Citroensap werkt ontgiftend

Citroensap werkt alkaliserend, ontzurend. Als er teveel zuren in je lichaam aanwezig zijn, dan raakt jouw lichaam uit balans en ontstaan er allerlei klachten. Een verzuurd lichaam is de perfecte voedingsbodem voor het ontstaan van ziektes. Door ’s ochtends citroensap te drinken, voorkom je dit!

4. Geeft jouw immuunsysteem een boost

Citroensap bevat veel vitamines C. Dit is een antioxidant die belangrijk is voor een goede weerstand.

5. Zuivert het lichaam

Door ’s ochtends citroensap met lauwwarm water te drinken, stimuleer je de lever. De lever heeft een belangrijke rol bij het zuiveringsproces in je lichaam. Zo ondersteun je de lever dus bij de afvoer van gifstoffen.

6. Goed voor de spijsvertering

Zure vruchten zorgen ervoor dat de darmen schoon worden. Daarnaast heeft citroensap positieve invloed op constipatie en brandend maagzuur.

7. Het verfrist je adem

Do I tell more? Fijn om met een frisse adem de dag te beginnen!

 

Dit is dus de ideale manier om jouw dag mee te starten. Het is geen wondermiddel, maar een onderdeel van jouw detox.

Hoeveel citroensap neem je?

Ik pers ’s ochtends een halve citroen en meng dit met een glas lauw warm water. Gebruik lauw warm water, omdat het jouw lichaam energie kost om het water op lichaamstemperatuur te krijgen. Drink citroensap op lege maag, net als je uit bed komt. Het beste is om pas na een half uur te eten.

Tip: het zuur in citroenen en limoenen kan je tandglazuur aantasten. Dit kan je oplossen door het te drinken met een rietje.

 

Gebruik jij ’s ochtends al citroensap? 

 

PS. Een detox iets voor jou? 

 

WIL JIJ JE OOK BIOTEAFUL VOELEN? MELD JE AAN VOOR DE WEKELIJKSE TIPS VAN BIOTEAFUL  VOLG DEZE BLOG VIA BLOGLOVIN TWITTER INSTAGRAM GOOGLE+| FACEBOOK

Comments

 1. Ik drink nu ongeveer 2 jaar ook in de ochtend een glas lauwwarm water met citroensap.
  Maar gaat je lichaam hier ook aan wennen waardoor het zijn positieve werking verliest? Ik lees af en toe dat een pauze/stop van een week bij bepaale voedingsmiddelen en producten positief effect kan hebben. Maar dit vind ik niet terug bij citroensap.
  Hoe doe jij dat?
  Groet, Kim

  • Sanne van Paassen zegt:

   Hi Kim. Goed van je dat je iedere dag citroensap neemt! Ik sla soms citroensap over, omdat ik dan in het buitenland ben en geen citroenen bij me heb. Dus dan drink ik bepaalde periodes geen citroensap en merk ik weer een positief effect als ik dit wel drink. Ik zou zeggen, gewoon een keer proberen en kijken hoe dit voor jouw lichaam voelt 😉 Succes ermee! Liefs Sanne

 2. thijs Lamers zegt:

  hoi Sanne, ik drink sinds kort glas citroen sap maar dan midden vd dag daar ik s,morgens op nuchtere maag medicijnen moet pakken voor hart en anti stolling, bij wie moet ik dit navragen of ik op nuchtere maag citroen sap mag drinken of weet jij het antwoord ? mvg fijne dagen.

Geef je reactie

*