Werken en sporten, zo eenvoudig is dat niet..

photo-1438183972690-6d4658e3290e

Het is begin april. Wat gaat de tijd toch snel. Ondertussen ben ik al weer ruim een maand aan het werk. Ruim een maand dat ik een punt achter mijn sportieve carriere heb gezet en een nieuwe uitdaging aan ben gegaan. Wauw, wat een grote verandering in mijn leven en wat ben ik toch blij met mijn keuze! Ik heb namelijk een leuke uitdagende job in een inspirerende omgeving én ik vind het heerlijk om zonder schema te fietsen. Zonder verplichtingen. Heerlijk! Maar sporten blijft toch nog enorm belangrijk voor mij!

Hoe doe ik dat dan? Sporten en werken?

Ik sport nog ongeveer 5 à 6 keer in de week. Dit is iets wat ik gewoon nodig heb. En als ik een paar dagen niet heb kunnen sporten. Jeetje, dan barst ik van de energie. Ik heb het sporten gewoon nodig om mijn energie kwijt te kunnen. Herken jij dit?

Maar toch is dit niet altijd even eenvoudig.

Ik ga niet een enorm positief verhaal ophangen (wat jullie meestal van mij gewend zijn), want dit is toch niet altijd even makkelijk. De grootste uitdaging. Hoe vind ik die nieuwe balans voor een gezonde en sportieve lifestyle?

Vooral de eerste weken was ik enorm stijf en kreeg ik enorm last van mijn blessure. Aan de ene kant enorm frusterend, maar aan de andere kant kan ik mezelf hier nu ook bij neer leggen. Nu hoef ik niet perse te presteren en mag ik vooral lekker genieten van het sporten! 

Dit is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan. Mentaal is dit een uitdaging. Niet teveel van mezelf willen vragen op het gebied van het sporten en mezelf focussen op mijn nieuwe job. Want ja, dat kost ook enorm veel energie. Wat me op valt; mijn topsport drive heb ik nog steeds. Wil graag heel hard vooruit, zowel in mijn job maar ook nog steeds op de fiets! Maar dat is toch niet altijd even makkelijk.

Sanne6

Hoe pak ik dit aan? 

Ik merk dat ik vooral erg stijf wordt door mijn nieuwe baan. Zal dit komen door het vele stil zitten? Zo bizar wat deze verandering met mijn lichaam doet. Zal jullie maar niet vertellen hoe mijn stoelgang ontregeld is…. haha

Stijf wordt ik van een kantoordag.

Gelukkig heb ik hier een oplossing voor gevonden. Ik zorg er nu voor dat ik gedurende de dag periodes staand werk. Heerlijk! Hierdoor ben ik minder stijf en heb ik minder last van mijn benen als ik ga fietsen. Ook staand er nog een andere oplossing op mijn to-do lijst.

Mijn yoga oefeningen, waar ik zo fanatiek in was, wil ik weer gaan oppakken. Zo bizar. Dat is door mijn nieuwe uitdaging er in geschoten. Ik ben vol overtuiging voor mijn nieuwe job gegaan…. Oeps. Niet heel handig. Dit is juist heel belangrijk om dit weer op te pakken. Helpen jullie mij hieraan herinneren? 

Ik ga dus lief voor mezelf zijn. Niet te streng. Mijn yoga op pakken en vooral genieten van het feit dat ik een leuke job heb en er naast ontspannen kan sporten. Dus soms gewoon iets minder vaak sporten of minder hard. Gewoon genieten van het sporten.

ameland-6Ik heb mezelf bewust nog niet ingeschreven voor grote en uitdagende evenementen. Dit misschien wel komen, of niet. Dat is allemaal goed! Ow ja, ik heb mezelf wel voor een kwart triatlon ingeschreven in juni. Misschien toch wel een aardig groot evenement. Maar dit voelt voor mezelf prima. Ik ben zo nieuwsgierig hoe ik dit zal gaan ervaren.

Trouwens, ik had al respect voor iedereen die een baan, gezin, vrienden, sociaal leven en een schoon huis (niet te vergeten) combineren met sporten en een gezond leven. Maar daar heb ik nu nog veel meer respect voor gekregen. Dus respect voor jou!

Hoe pak jij dit aan? Hoe combineer jij jouw drukke leven met een gezonde lifestyle en sporten? Heb je tips voor mij?

 

Succes met alles!

Liefs Sanne

Comments

 1. Wilms Luc zegt:

  Ja ja nu weet je inderdaad dat het niet evident is topsport en werken te combineren maar hey ook in deze mogelijkheid bieden er zich kanjers aan in de cyclo cross , genoeg nu over dit . Hoe ik het aanpak is simpel heel eenvoudig als er ergens een gaatje in de tijdslijn zit neem dan de tijd om je hoofd te ledigen op de fiets of al wandelend want ook dat geeft een vrij goed gevoel . Sanne gewoon doen hoe het mogelijk is meid en je gewoon zelf motiveren om te sporten vele groeten en wie weet tot ….
  “Een bewonderaar ” nog steeds

 2. Heel herkenbaar, Sanne! Sport zou wat mij betreft een onderdeel moeten zijn van ieder werkend bestaan. Voorkomt zoveel ongemak, EN stress. Het lukt me zelf met een baby nu nog zo’n vier keer per week te sporten. Het geheim? Als je maar graag genoeg wilt…dan kan alles. Maar het steekt soms wel dat ik, als ik fietsend naar het werk kom (30km enkel) me bijna moet verantwoorden voor een kwartiertje te laat zijn. Dat daarmee een hele fitte werknemer aan tafel zit die er altijd zin in heeft, is blijkbaar minder belangrijk…

  • Super dat je dat zo doet! Klopt, waar een wil is, is een weg! Merk ook dat ik af en toe lief voor mezelf moet zijn en niet te veel moet willen…. Want tja, die wil is zo groot! Bizar hoe een werknemer daar mee omgaat… Maar jij bent in ieder geval fit!

 3. Sanne,

  5 tot 6 keer per week sporten voor iemand die werkt. Dat is nog steeds heel knap.
  Zelf kom ik aan 3 tot 4 keer per week en dat is een kwestie van inplannen en goede afspraken maken. Zo is de dinsdagavond ingepland voor sport + het weekend. Meestal komt er dan nog wel ergens een sportmomentje bij, maar dat kan net zo goed een wandeling zijn, half uurtje stretchen. Voor een werkend iemand is het ook pure ontspanning en de gelegenheid om het hoofd eens leeg te maken. Kortom, goed voor lichamelijke en geestelijke gezondheid.
  Succes!

Geef je reactie

*